SC Veendam zit in zwaar financieel weer. De Telegraaf meldt dat de club uit de Jupiler League binnen twee weken anderhalve ton nodig heeft om voort te bestaan.

Piet Scholtens, interim-directeur bij Veendam, vertelt zijn verhaal: “Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de club het seizoen niet uitspelen, maar we zijn met een aantal partners in gesprek om een oplossing te vinden. Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt, omdat er echt mogelijkheden liggen. In de voetbalwereld is wel vaker gebleken dat het vijf voor twaalf moet zijn voordat er een oplossing komt.”

Scholtens gaat er dus vanuit dat het wel goed komt, maar bij HFC Haarlem, RBC Roosendaal en AGOVV Apeldoorn bleek dat niet het geval. Het geld probleem is echter niet alleen van het laatste jaar. “De huidige financiële problemen zijn niet van dit seizoen”, gaat Scholtens verder. “We dragen het verlies van vorig jaar met ons mee. Daarnaast zouden we de komende drie jaar geen huur hoeven te betalen, maar de gemeente heeft besloten dat we vanaf 1 januari toch weer huur moeten betalen. Die kosten had ik dus niet in de begroting opgenomen.”

De directeur ziet een samenwerking met FC Groningen als enige uitweg als voortbestaan van SC Veendam. “Alleen moeten we nu eerst het liquiditeitstekort wegwerken. Dat kan zeker lukken, het enige probleem is de tijd. Op 1 maart moeten we bij de KNVB een nieuw plan van aanpak dienen. Die datum komt natuurlijk snel dichterbij.”