Arjen Robben is één van de verrassingen in de voorbereiding van Oranje op het aankomende EK. Robben, die de afgelopen twee jaar meer geblesseerd was dan fit, maakte in de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Wales veel indruk en lijkt fitter dan ooit. Een osteopaat zou het geheim zijn.

De tip kwam van Fred Rutten. De nieuwe coach van Schalke 04 zei vorig najaar tegen vader Hans Robben, dat hij in z’n carrière veel profijt heeft gehad van een osteopaat. Arjen Robben heeft de man opgebeld en naar Madrid laten komen.

“Het was in januari dit jaar, ik was aan het terugkomen van mijn zoveelste hamstringblessure. We hebben zeker een uur of drie vier gezeten”, vertelt Robben in het AD. “Die osteopaat trok meteen de conclusie dat mijn rug en wervelkolom op zeker acht tot tien plaatsen vast zaten.”

“Hij heeft de boel losgemaakt en mij oefeneningen geleerd. Op die basis zijn we in de tweede helft van het seizoen aan de slag gegaan. Hij is nog vier keer langsgekomen en telkens was er zichtbaar resultaat.”