Vandaag, vrijdag 21 juli 2017, gaat het EK Vrouwen in Deventer en Tilburg verder met twee aantrekkelijke affiches. Zweden – Rusland staat om 18:00 uur op het programma en om 20:45 uur Duitsland – Italië.

Gisteren boekte het Nederlands vrouwenelftal alweer een overwinning door Denemarken met 1-0 opzij te zetten. Makkelijk ging het op Het Kasteel in Rotterdam niet. Danielle van de Donk benutte een penalty in de negentiende minuut, waarna de Denen vooral na rust fel aandrongen. Keer op keer bleek keeper Sari van Veenendaal een sta in de weg. Met zes punten uit twee zijn de Leeuwinnen nu al vrij zeker van de knock out fase.

Duitsland – Italië EK Vrouwen 2017

De Duitse dames hielden aan de wedstrijd tegen Zweden één punt over en dat is een solide start. De huizenhoge favoriet knalde vijfmaal op doel en moest zelf tweemaal ingrijpen. Ook bouwde Duitsland ruim zestig procent balbezit op en werden er bijna twee keer meer succesvolle passes verstuurd. Het zal de ploeg van Steffi Jones vertrouwen geven dat Die Nationalelf er goed voor staat en deze groep probleemloos door kan komen.

Italië verloor met 1-2 van Rusland en staat dus nu al met de rug tegen de muur. Het was een min of meer gestolen overwinning want de Italianen kwamen tot meer doelpogingen en hadden het beste van het spel, maar het lukte niet om de 0-2 achterstand te repareren die na 26 minuten ontstond.

EK Vrouwenvoetbal: angst bij Italië

En als het al tegen Rusland niet lukt om dat te doen, dan zullen de Italiaanse dames erg bevreesd zijn om tegen Duitsland achter komen te staan. Misschien heeft dat invloed op de wijze van spelen.

Die angst hangt samen met de recente resultaten. Duitsland won de vorige vier onderlinge duels van de afgelopen twaalf jaar en deed dat met een totaal doelsaldo van 12-1. Dat boezemt de Azzurre vast weinig vertrouwen in. En eerder dit jaar kreeg Italië bij een toernooi op Cyprus een paar flinke nederlagen om de oren, zoals 6-0 tegen Zwitserland. De Duitse dames zijn simpelweg stabieler, hebben meer topspelers en hebben op EK’s een intimiderend aura om zich heen.

Voorspellen winnaar EK Vrouwen

Maandag speelt Nederland tegen België. Check wedden op voetbal voor de wedtips! Voor de wedstrijd van Duitsland – Italië zien wij Duitsland beide helften winnen (1.50) en geloven we niet dat Italië tot scoren komt. De notering voor ‘beide teams scoren – no’ staat bij bookmaker Mr Green op 1.48.