Nigeria heeft zondag de Afrika cup gewonnen. Ze moesten het opnemen tegen Burkina Faso. Het werd uiteindelijk een minimale zege, Nigeria won met 1-0 door een doelpunt van Sunday Mba.

Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Dit leidde tot weinig kansen, maar toch kwam Nigeria uiteindelijk op voorsprong. Mba schoot de bal met een volley raak, nadat hij op een knappe wijze zijn mandekker kwijt was. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 1-0 stand.

In het tweede deel van de wedstrijd begon Burkina Faso beter te spelen. Ze creëerde kansen, maar de verdediging van Nigeria hield sterspelers Jonathan Pitroipa en Aristide Bancé goed gedekt. Nigeria kreeg vervolgens ook nog grote kansen maar onder andere Ahmed Musa schoot niet raak. Uiteindelijk won Nigeria de Afrika cup met 1-0.

Dit is voor Nigeria de derde keer dat ze dit continentale toernooi winnen. Voor Burkina Faso had het de eerste keer kunnen zijn om met de hoofdprijs terug naar huis te keren, maar Nigeria was te sterk voor ze.