Nieuw-Zeeland – Nederland WK vrouwenvoetbal 2015. Al plannen voor morgenvroeg? Verzet ze maar! Vannacht om drie uur Nederlandse tijd is het namelijk tijd voor de eerste WK-wedstrijd ooit gespeeld door het Nederlands vrouwenelftal. Nieuw-Zeeland is de eerste tegenstander van de Oranje Leeuwinnen en deze ontmoeting zal meteen een belangrijke zijn voor de verdere voortgang van Oranje in het toernooi. De ploeg van Rogier Reijners speelt verder namelijk nog tegen China en Canada, twee voetbalgiganten op het gebied van vrouwenvoetbal.

Nieuw-Zeeland – Nederland: Hollandse school

Het zal de Hollandse school tegen het fysieke spel van Nieuw-Zeelanders worden, zo weet ook Manon Melis. De aanvalster laat tegenover het AD weten dat er in ieder geval twee compleet verschillende elftallen tegenover elkaar staan vannacht. “Ze spelen een soort Amerikaans voetbal. Die meiden zijn allemaal heel fit, fysiek sterk en beschikken over een ijzersterke mentaliteit. Ze blijven gaan tot de laatste seconde. Wij zijn ook topfit, maar het zal vooral hun fitheid tegen ons voetbal worden.” Aldus Oranjes doelpuntenmaker.

Nieuw-Zeeland – Nederland: niet meerennen met Nieuw-Zeeland

Ook trainer Reijners ziet een clash tussen twee uitersten. “Ze proberen wat meer te voetballen dan voorheen, maar het is niet dat je zegt: wat een technische ploeg”, aldus bondscoach Roger Reijners. “Ze spelen de bal vrij snel lang. Het wordt hun fysieke kracht tegen ons voetballend vermogen. Als we mee gaan rennen met Nieuw-Zeeland winnen zij het. Het is dus zaak te blijven voetballen.”

Miedema, het talent van Oranje

De wedstrijd zal voor iedere speelster van Nederland het WK-debuut zijn maar voor sommigen is het nog wat spannender dan de ander. Neem Vivianne Miedema, zij is pas achttien jaar jong en speelde pas dertien wedstrijden (waarin ze wel zestien keer wist te scoren) en staat nu ineens voor een WK. Nederlands grootste talent bekent de wedstrijd al een aantal keer in haar hoofd te hebben gespeeld: “Het eerste fluitje van de scheidsrechter, de eerste kans, alles komt voorbij. Eindelijk gaan we beginnen. We mogen negentig minuten gaan doen waar we goed in zijn en wat we leuk vinden: voetballen. En nog op een WK ook. Ik kan niet wachten.”

Nieuw-Zeeland – Nederland

De WK groepswedstrijd Nieuw-Zeeland – Nederland begint vannacht om 03:00 uur (7-6-2015).