EK Vrouwen België – Nederland. Vandaag, maandag 24 juli om 20:45 uur, speelt Nederland tegen België. Lieke Martens is er tegen België niet bij vanwege de enkelblessure.

Voor de Belgen is het alles of niets vanavond; ze moeten winnen om nog kans te houden op de volgende ronde. En dat is goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen want er zal meer ruimte ontstaan en daarvan kan geprofiteerd worden. We verwachten een open wedstrijd met veel kansen voor beide landen. Een uitstekend ingrediënt voor een winnende weddenschap want er zullen veel goals vallen. Verderop meer over voorspellingen.

Nederland – België EK Vrouwen 2017

De derde en laatste speelronde van de groepsfase kan groep A danig door elkaar schudden. Alle vier landen hebben nog kans op de kwartfinale EK Vrouwen. Nederland, België en Denemarken staan op drie punten, Noorwegen op nul. En dat terwijl de Noorse dames van het kwartet de beste FIFA-ranking hebben (elfde) en op het WEURO vier jaar geleden nog finalist waren. Maar door Denemarken met twee goals verschil te verslaan kan Noorwegen in elk geval haar Scandinavische zusters nog voorbij streven.

Oranje is dus ook nog niet verzekerd van een langer verblijf op het toernooi in eigen land. De Leeuwinnen zullen het zonder Lieke Martens moeten rooien als haar enkelblessure niet snel verdwijnt of in elk geval haar mobiliteit niet ernstig hindert. Ze moest vrijdag nog een training overslaan. Achterin lijkt bondscoach Sarina Wiegmans te kiezen voor Stefanie van der Gragt in plaats van aanvoerder Mandy van den Berg.

Voorspelling voetbal: veel goals

De Belgische coach Ives Serneels is aangenaam verrast over de prestaties van de ‘Red Flames’. Het is tenslotte de eerste eindronde (WK of EK Vrouwenvoetbal) waaraan de Belgische dames meedoen. “Als we ons niveau van de wedstrijd tegen Noorwegen (2-0) halen, kunnen we winnen. Maar dan zullen we wel voor 95 procent perfect moeten spelen”, zegt Serneels.
België moet winnen vanavond, maar het hangt ook van het resultaat van Noorwegen – Denemarken af of de Belgische vrouwen doorgaan.

Nederland en België wonnen beide een van de afgelopen drie onderlinge wedstrijden. Vorig jaar november wonnen de Belgen met 3-2. Maar nu is Nederland bij de bookmakers favoriet op 1.49, gelijkspel noteert 3.85 en winst België 6.50.

Voor het wedden op voetbal tippen we je dat Nederland minstens twee keer scoort, op 1.69. Meer winst pak je met het inzetten op ‘beide teams scoren’. Een doelpunt van België zit er wel in en de quotering is interessant: 2.04. Zet een tientje in bij bookmaker Mr Green en je pakt een dikke €20 met je weddenschap.

EK Vrouwenvoetbal

Gisteren boekte Engeland zijn tweede zege op rij. Spanje werd met 2-0 verslagen. De wedstrijd was koud begonnen in het regenachtige Breda toen Fran Kirby al de bal tegen de touwen werkte. Vervolgens ging Engeland een soort vrouwelijk afbraakvoetbal spelen: het balbezit werd totaal aan Spanje overgelaten en elke pass was een onzuivere hengst naar voren.

Maar het werkte: Spanje dwong geen kansen af en vlak voor tijd werkte Jodie Taylor de 2-0 binnen. Portugal pakte zijn eerste punten door Schotland met 2-1 naar huis te sturen. Schotland heeft nul punten.