De Litouwse voetballer Nedas Ceplinskas is in de war over de betekenis van “selfie”. De achttienjarige middenvelder van FK Dainava Alytus merkt dat selfies trendy zijn en haakt in door aan de lopende band eigen goals te scoren. Hij heeft in de afgelopen elf wedstrijden drie “selfies” gescoord.

Dainava: 1 voor, 67 tegen

Dainava speelt in de op één na hoogste divisie van Litouwen. Tot nu toe speelde de club twaalf duels, verloor het twaalf keer, maakte het één goal en kreeg het er 67 tegen. Ceplinskas kan zich dus troosten met de gedachte dat zijn eigen doelpunten niet leidden tot puntverlies. Tegen Suduva droeg hij twee goals bij aan de 5-0 nederlaag en zijn blundertje tegen Atlantas was snel vergeven en vergeten, gezien de 7-0 uitslag.

Eigen goals met Zlatan-grandeur

De video bewijst dat Ceplinskas werkelijk de King of Own Goals is. Ceppy kiest niet voor opzichtige missers, maar krijgt de bal op verfijnde manier in het eigen goal. Het zijn eigen goals met de grandeur van Zlatan. Zie die technisch superieure achterwaartse kopbal, bewonder het speelse tikje tussen de benen van zijn eigen keeper. Ook mooi is de teleurstelling van zijn teamgenoten – alsof ze zonder de selfie nog wel kans hadden op winst.