NEC heeft in kunnen lopen op FC Utrecht. Ze gingen in de tweede helft over het team van Jan Wouters heen. Zonder een tegendoelpunt te incasseren wonnen de de Nijmegenaren met 0-3 op bezoek in Utrecht.

NEC stond sterk in het eerste deel van de wedstrijd. Dit leidde ook tot een voorsprong. Melvin Platje schoot de bal binnen, na een hoekschop genomen door Ryan Koolwijk. Even later had Koolwijk de score moeten verdubbelen, maar zijn bal belandde aan de verkeerde kant van de paal.

FC Utrecht kwam sterker de kleedkamers uit. Jacob Mulenga had een grote kopkans, maar zijn bal werd geblokt. Later stond Cedric van der Gun alleen voor Gabor Babos. Hij wist ook niet te scoren voor zijn team. Uiteindelijk besliste Erik Falkenburg vijf minuten voor tijd de wedstrijd, hij schoot raak na een snelle ingooi. In de blessuretijd maakte ook nieuweling Ruud Boymans nog een doelpunt en bepaalde hiermee de einduitslag, 0-3.

Voor de ploeg van trainer Alex Pastoor was dit een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden bij nummer vijf en zes, Vitesse en FC Utrecht. Het verschil tussen deze ploegen was voorheen negen punten, maar nadat NEC heeft gewonnen is het nog maar zes punten.