De Italiaanse aanvaller Mario Balotelli verhuist van AC Milan naar Liverpool. De international van Italië met Ghanese roots moet bij Liverpool het gat opvullen dat is ontstaan door de transfer van Luis Suarez naar Barcelona.

22 miljoen voor Mario Balotelli

AC Milan, dat vorig seizoen in de grauwe middenmoot eindigde van de Serie A, heeft de transfer gemeld op zijn tv-kanaal. De zaakwaarnemer van Balotelli was eerder deze week al present in Liverpool om de onderhandelingen af te ronden. Naar verluidt moet Liverpool, vorig seizoen tweede in de Premier League, circa 22 miljoen betalen voor Balotelli.

In januari 2013 verkaste de spits van Manchester City en daarvoor kwam hij uit voor Inter Milan. De website van Milan stelt dat Balotelli vrijdagmiddag rond 13:30 uur afscheid heeft genomen van zijn teamgenoten en onderweg is naar Engeland.

Het talent van Balotelli is onomstreden, alhoewel critici menen data hij te weinig mobiel is en zich daardoor te weinig met het spel bemoeit. Maar als de atletische en lange Balotelli eenmaal aan de bal is, dan is hij onverzettelijk en kan hij keepers met kanonskogels met bal en al tegen de touwen schieten.

Kleuter

Buiten het veld gedraagt Balotelli zich echter dikwijls als een kleuter. Via Twitter en andere sociale media maakt hij ruzie, in interviews is hij snel aangebrand en als speler van City was hij elke week wel in het nieuws met een stommiteit. Gecrashte sportwagens, vuurwerk afsteken in een badkamer, sores met de vrouwen, de tabloids smulden er van. Ook was zijn relatie met zijn voormalige trainers Roberto Mancini (Man City) en Clarence Seedorf (Milan) verre van optimaal.

Balo walks alone

De Italiaanse krant La Gazzetta vat de tweede periode van Balotelli in de Serie A samen met de zin “Balo walks alone”. Daarmee wordt verwezen naar het lijflied van Liverpool, “You’ll never walk alone”. De schrijver meent dat Balo in de afgelopen 19 maanden zwak heeft gepresteerd, terwijl juist dit de periode had moeten zijn dat de nu 24-jarige speler volwassen werd.

De krant voerde een enquete uit en daaruit bleek dat 80% van de lezers vrede heeft met de verkoop. Ook op het WK 2014 bereikte Balotelli zijn potentieel niet. Sowieso heeft hij nog nooit in één seizoen meer dan 14 goals gescoord.

Brendan Rogers

Brendan Rogers, trainer van Liverpool, staat er op dat niemand de harmonie bij de club doorbreekt. Diverse media melden dat er in het contract clausules zijn opgenomen die voorzien in boetes als de aankoop zich misdraagt.