De Schotse trainer David Moyes is op weg naar de uitgang bij Manchester United. Mogelijk wordt hij dinsdag op straat gezet.

De 50-jarige Moyes kwam in de zomer over van Everton, waar hij elf seizoenen in de dug-out zat. De 2-0 nederlaag van zondag tegen uitgerekend Everton doet Moyes de das om. In de Engelse Premier League staat de kampioen van 2013 op een treurige zevende plaats. In de Champions League was de kwart finale tegen Bayern Munchen de laatste halte. Plaatsing voor de nieuwe editie van het miljoenenbal is onmogelijk.

Ontslag David Moyes misschien binnen 24 uur

Diverse Engelse media vingen op dat de eigenaren van Manchester United binnen 24 uur de knoop door zullen hakken. Al maandenlang betwijfelen volgers van “the Red Devils” of Moyes een nieuwe kans zal krijgen in het seizoen 2014 – 2015. De nieuwe reeks teleurstellingen maakt het zo goed als onmogelijk voor de Schot om aan te blijven. Maar nu lijkt ook een hoffelijk afscheid na afloop van de competitie hem niet meer gegund. Een exit middenin het seizoen is extra pijnlijk.

Familie Glazer is ongeduldig

De familie Glazer trekt aan de touwtjes bij Man United, één van de rijkste en meest geliefde clubs ter wereld. Van Zimbabwe tot Thailand, van New York tot Brabant zijn er supportersverenigingen voor ManU. Het is lastig voor te stellen dat die supporters hunkeren naar het aanblijven van Moyes. De trainer is simpelweg de verkeerde trainer op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het verlies tegen Everton op Goodison Park, dat hij zo goed kent, was al de elfde verloren match in de Premier League.

Laagste puntenaantal ooit voor Manchester United

In de FA Cup, de grootste Engelse bekercompetitie, ging het in de eerste ronde mis tegen Swansea. De Capital One Cup, de tweede bekerstrijd, moest worden opgegeven in de halve finale, tegen Sunderland. Ongeacht hoeveel punten de club nog in de Premier League haalt, stevent Man United af op zijn laagste puntentotaal ooit. Het is twintig jaar geleden dat de vereniging er niet in slaagde zich te plaatsen voor de Europa Cup I of Champions League.

Tandenknarsen

Zelfs kwalificatie voor de Europa League is een taaie klus. Eerst zal het gat van zes punten op Tottenham Hotspur moeten worden gedicht. Maar zelfs als dat op wonderbaarlijke wijze lukt, ook dan zullen de fans van Manchester United blijven tandenknarsen zoals Moyes op bovenstaande foto.