Welkom bij het Louis van Gaal Journaal, waarin we de strapatsen van de licht ontvlambare trainer volgen bij Manchester United. De twintigvoudig kampioen van Engeland maakt een commerciële tournee door de VS. “Van Goal” monstert zijn spelers momenteel in Pasadena, waarna hij bepaalt wie mag blijven en wiens carriere hij door midden zal zagen.

Arturo Vidal

Al langer trekken The Red Devils aan de Chileen Arturo Vidal van Juventus. De site goal.com beweert dat Man United rond de 50 miljoen euro heeft klaarliggen voor Vidal, die op het WK 2014 present was maar door blessures niet uitblonk. De 27-jarige middenvelder kan de derde transfer van ManU voor het nieuwe seizoen worden.

Dat Van Gaal het wel ziet zitten in Vidal is geen geheim. Als trainer van Bayern Munchen trachtte hij de dynamische box-to-box speler vast te leggen. Misschien is nu het moment gekomen om Vidal los te weken van Juve, want succescoach Antonio Conte is opgestapt bij “De Oude Dame”, zodat Vidal misschien ook voelt dat het tijd is voor een verandering.

Juventus

Momenteel geniet Vidal van een vakantie. Hij liet een Chileens radiostation weten dat zijn tijd bij Juve wat hem betreft nog niet over is, maar dat hij na zijn vakantie met de directie gaat praten en dan pas meer mededelingen kan doen. Directeur Pavel Nedved zegt: “We verkopen onze bepalende spelers liever niet. Komt er echter een hoog aanbod, dan moeten we daar over nadenken.”

Wayne Rooney

Sinds Robin van Persie in de zomer van 2012 de gelederen van Man United kwam versterken, is de glans er bij Wayne Rooney een beetje van af. De aanvaller was als tiener al de vedette van het team, maar steeds meer lijkt het er op dat de robuuste Rooney al heeft gepiekt voor zijn twintigste. Misschien is alles wat hij nodig heeft simpelweg wat warmte en een ferme berenknuffel van Louis van Gaal. De Amsterdamse trainer voelde dat aan en drukte Rooney, na een niet zo heel bijzondere corner tijdens de training, tegen zijn borstkas aan.

Louis van Gaal is reizen beu

Overigens is LvG niet te spreken over de lange Amerikaanse promotietour. Liever blijft hijop één plaats trainen, zodat het team en de staf niet van de ene jet lag in de andere rollen. “We moeten ons voorbereiden op het nieuwe seizoen, maar als je veel moet vliegen en veel commerciële activiteiten hebt, dan is dat niet echt een positieve voorbereiding”, beredeneert hij. “Maar deze trip was al gepland voor mijn komst. Ik pas me aan, zoals vanaf nu Manchester United er alles aan zal doen om zich naar mijn regels te schikken.” Zo kennen we Louis weer.

Mocht Man United de finale bereiken van het oefentoernooi Champions Cup, dan heeft het team ruim 20.000 km afgelegd in de VS.

Lees hier het Louis van Gaal Journaal 2.