Liverpool – Tottenham Hotspur. Een heerlijk affiche op de dinsdagavond in de Premier League. Op Anfield Road is Tottenham Hotspur te gast, dat het tegen het Liverpool van Brendan Rodgers opneemt. Beide teams kruipen een beetje uit het dal, na een slechte seizoenstart te hebben gekend.

Liverpool – Tottenham Hotspur

Liverpool-trainer Brendan Rodgers komt door de betere prestaties iets onder de druk vandaan. Ongekend veel kritiek kreeg hij op het matige spel en teleurstellende resultaten van ‘The Reds’. Afgelopen weekend speelde Liverpool uit op Goodison Park tegen Everton met 0-0 gelijk in de zogenaamde Merseyside derby. Daarvoor werden achtereenvolgens West Ham United en Bolton Wanderes verslagen.

Gekeken naar de ranglijst is het een interessant duel. Tottenham staat op plek vijf met 43 punten en Liverpool volgt op plek zeven in de Engelse Premier League. De ploeg van Rodgers heeft op het moment 39 punten. Ondanks de iets lagere plaats vergeleken met hun tegenstander van vanavond is Liverpool de favoriet in eigen huis. Sterling, Daniel Sturridge en Gerrard trekken de kar. Sturridge is net terug van een blessure en maakt de aanval weer compleet.

Eriksen rondt vrije trappen succesvol af

Bij de Spurs zijn het Harry Kane en oud-ajacied Christian Eriksen die boven de rest uit steken. Kane schoot al twaalf ballen tegen het net en Eriksen maakt er een gewoonte van vrije trappen succesvol af te ronden. Twee seizoenen geleden maakte de Deen de overstap van Amsterdam naar Londen.

Tottenham begint ook meer te winnen. Van de laatste vijf wedstrijden werd er alleen verloren uit bij Leicester City en werd er gelijk gespeeld in de beker tegen Sheffield United. Aartsrivaal Arsenal ging afgelopen weekend pijnlijk onderuit op White Hart Lane. Twee goals van goalgetter Harry Kane waren genoeg voor de winst in de North Londen derby.

Liverpool favoriet in duel met Tottenham

Liverpool heeft een positieve reeks tegen de Spurs. De laatste vier ontmoetingen gingen overtuigend naar ‘The Reds’. Met 3-2, 5-0, 4-0 en 3-0 ging Tottenham de laatste vier keer de boot in. Maar op het moment is het gekeken naar het spel zeker mogelijk om eindelijk weer een keer de winst te pakken op Anfield.

De wedstrijd Liverpool – Tottenham Hotspur staat vanavond gepland om 21.00 uur Nederlandse tijd.