Juventus – Napoli. Lange tijd zag het er naar uit dat het zomaar eens een heel mooi seizoen kon gaan worden voor Napoli. De club uit Napels stond op een goede derde plek, die recht gaf tot het spelen van Champions League, en ook en in de Europa League ging het de mannen van Rafael Benitez voor de wind. Een makkelijke loting tegen Dnjepr bood al bijna garantie voor het spelen van de finale, zo dacht men. Hoe anders is het nu, twee speelrondes voor het einde van de competitie. Napoli moet voor die derde plek nog een gat van drie punten zien te dichten en speelt vandaag tegen de kampioen van Italië, Juventus.

Een droevige afsluiting van het seizoen ligt dus voor de hand voor de oude club van Diego Armando Maradona. Niet alleen speelt Napoli vandaag namelijk tegen Juventus, de laatste wedstrijd van het seizoen is uitgerekend tegen de nummer drie van de competitie, Lazio Roma. Een goed resultaat lijkt dus een must in de wedstrijd van vandaag.

Juventus – Napoli: Allegri spaart sterren

Gelukkig is er ook goed nieuws voor Napoli. Juventus speelt namelijk sinds het het kampioenschap binnen heeft (en na afgelopen woensdag de beker) bijna constant haar wedstrijden met een B-ploeg. De reden daarvoor lijkt evident. De Oude Dame staat namelijk op zes juni in de finale van de Champions League en waar de meeste ploegen zouden proberen om in vorm te blijven naar aanloop van de grote wedstrijd, kiest Allegri consistent voor kleinere namen.

Toch valt het te verklaren. De selectie van Juventus kent een hoop grote voetballers, maar veel van die spelers zijn al op leeftijd op blessuregevoelig. Zo speelden voetbalgiganten als Pirlo, Chiellini en Pogba dit seizoen ruim onder de dertig wedstrijden in de Serie A en is er een grote kans dat zij vanavond ook vanaf de bank of tribune toekijken.

Luxeprobleem voor Benitez

Bij Napoli is iedereen fit en dat zorgt nog weleens voor flinke luxeproblemen. Trainer Benitez staat er bekend om dat hij graag rouleert en zo kwam het in de halve finale van de Europa League voor dat spelers als Dries Mertens en Marek Hamsik op bank belandden. Ook vanavond moet de Spaanse oefenmeester weer belangrijke keuzes maken met het oog op de derde plek, want een verlies in Torino betekent waarschijnlijk een nieuw jaar Europa League.

De Serie A wedstrijd Juventus – Napoli begint vanmiddag om 18:00 uur.