Donderdag om 21:05 uur spelen Juventus en Benfica de return in de halve finale van de Europa League. De Italiaanse gastheer moet de 2-1 nederlaag van vorige week repareren.

Juventus won alle thuiswedtrijden in Serie A

Juventus is dit seizoen in de Serie A heer en meester in het eigen stadion te Turijn. Alle 17 thuiswedstrijden werden gewonnen. De nederlaag tegen Benfica in de heenwedstrijd was de eerste keer dat de kampioen van Italië verloor in de Europa League.

Benfica kwam tot scoren in de eerdere drie uitwedstrijden in de Europa League van dit seizoen. De Portugese kampioen verloor echter acht van de laatste negen keer, dat het naar Italië ging voor een Europese wedstrijd.

Juventus heeft genoeg aan 1-0

Voor Juventus zou een 1-0 zegen genoeg zijn om de finale te bereiken, die overigens gespeeld zal worden in het stadion van “de Oude Dame”. Al elf keer eerder won Juventus dit seizoen met precies die score. Antonio Conte, trainer van Juventus, heeft misschien een video opgevraagd van de halve finale in de Europa League in 2011 tussen Benfica en Braga. Ook toen begon Benfica aan de tweestrijd met een 2-1 victorie om vervolgens toch nog uitgeschakeld te worden.

Beide clubs winnen eigen competitie

Afgelopen maandag raapte Juve weer drie punten op in de Serie A door Sassuolo te verslaan met 3-1. Titelprolongatie is daardoor zo goed als zeker, zodat Conte zijn spelers in deze return niet hoeft te sparen met het oog op de competitie.

Benfica is tot nu toe ook bezig aan een formidabel seizoen. Voor het eerst sinds 2010 werd de Portugese competitie gewonnen en Benfica speelt later deze maand in de finale van de twee nationale bekers.

Benfica zonder Salvia en Gaitan

Het team van trainer Jose Jesus mist een paar bepalende spelers. Eduardo Salvio is uit de roulatie vanwege een gebroken arm en Nico Gaitan heeft dijklachten. Vooral Gaitan zal worden gemist, want hij zorgt voor snelheid in de counters en geeft van alle spelers in de Europa League het hoogste aantal kansenscheppende passes per duel.

“We beseffen dat we minimaal één keer moeten scoren”, zegt Jesus. “Wij hebben ook spelers die altijd en overal kunnen scoren. Natuurlijk wordt het zwaar, maar wij gaan niet louter verdedigen en verloochenen wie we zijn.”