Joseph Minala, een jeugdspeler van Lazio Roma, heeft de Italiaanse voetbalbond voldoende bewijs gegeven dat hij inderdaad 17 jaar oud is. De Kameroense voetballer is al maandenlang op internet het mikpunt van grappen en grollen over zijn laten we zeggen erg volwassen gezicht en lijf. De zeventienjarige werd aangezien voor een man van in de veertig.

Geen twijfels meer over Minala

De Italiaanse bond heeft woensdag via een persverklaring bevestigd dat het onderzoek naar Minala is afgesloten en dat de middenvelder zijn loopbaan voort kan zetten. “Er zijn geen twijfels meer over zijn leeftijd. Hij is 17”, aldus de bond.

Zijn werkgever Lazio Roma was de verdachtmakingen zat en dreigde grappenmakers die bleven beweren dat Minala zijn papieren had vervalst voor het gerecht te slepen. Minala kon de pesterijen ook niet meer aan en verwijderde zijn accounts bij diverse sociale media. Voor zijn carriere zijn de geruchten ook ongunstig. Een talentenscout heeft natuurlijk geen enkele interesse in een man van in de veertig, maar wel in een joch van zeventien.

Drie invalbeurten bij Lazio Roma

Minala viel dit seizoen drie keer voor Lazio in de Serie A. Journalist Max Evangelista verklaart dat Minala deels is opgegroeid in een weeshuis. Volgens hem is de middenvelder een “reactieve speler”, die enorm veel rent en een grote pieksnelheid heeft. Ook daarom geloofde Evangelista de beschuldigingen geen moment.