Jose Mourinho, de heetgebakerde trainer van Chelsea, moet een boete betalen aan de Engelse voetbalbond ter hoogte van 8.000 Pond. De Portugees kon het in maart niet laten om in de wedstrijd van Chelsea tegen Aston Villa een praatje te maken met de scheidsrechter.

Mourinho wilde kletsen met Foy

In de negentigste minuut en bij een 1-0 achterstand stapte Mourinho af op scheidsrechter Chris Foy. Mourinho wilden Foy iets zeggen over de rode kaart die zijn middenvelder Ramires had ontvangen. Waarschijnlijk had Mourinho geen complimentje in gedachten. Foy was niet zo spraakzaam en stuurde de trainer naar de tribunes.

Regel E3

De Engelse voetbalbond FA concludeert: “Mourinho heeft de regel E3 overtreden door het veld te betreden in een poging te spreken met de scheidsrechter. Wij leggen hem een boete op van 8.000 pond en waarschuwen de heer Mourinho omtrent zijn toekomstige gedrag.”

Ook in oktober 2013 werd Mourinho bestraft en verbannen uit de dug-out. Destijds kreeg hij dezelfde boete van 8.000 pond opgelegd; een bedrag dat in Mourinho’s optiek zo laag is dat het voor hem aanvoelt als de prijs van een pak melk.

Geen straf voor incident in Champions League

Afgelopen dinsdag, toen Chelsea in de kwart finale van de Champions League met 2-0 won van Paris Saint-Germain, kwam de Portugees ook al het veld op. Vlak voor tijd scoorde Demba Ba de tweede goal. Mourinho stormde naar de dansende en juichende spelers, schijnbaar om ze een verbroederende knuffel te geven. Maar al snel begon hij in ieders oor te fluisteren. Zogenaamd met tactische instructies, maar waarschijnlijk vooral om PSG te irriteren en weer wat aandacht te grijpen. De Europese voetbalbond UEFA laat dat incident onbestraft.