SC Heerenveen heeft een trainer gevonden voor het komende seizoen. Marco van Basten maakt het huidige seizoen af als trainer en daarna neemt Dwight Lodeweges het over. De 56-jarige Canadese Nederlander is nu nog werkzaam bij Cambuur.

Dwight Lodewegs benut clausule

Het contract van Lodeweges bij die andere Friese club heeft nog een duur van één jaar. De trainer maakt gebruik van een clausule in de overeenkomst die hem in staat stelt om tussentijds weg te gaan. Lodewes is geen nieuweling bij Heerenveen. Tien jaar geleden was hij de assistent van de toenmalige coach Foppe de Haan. In een persbericht laat Heerenveen weten: “Dwight Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club.”

Fans Cambuur betreuren vertrek Lodeweges

Cambuur presteert boven verwachting in de eredivisie. De promovendus staat elfde en zal zich waarschijnlijk niet hoeven in te spannen in de nacompetitie. De algemeen directeur van Cambuur, Gerald van den Belt, begrijpt dat de fans ontstemd zijn dat Lodeweges overstapt naar de grote broer en concurrent. “Dwight is een avonturier, hij is de hele wereld over geweest. Het is voor hem belangrijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan”, zegt Van den Belt. “We willen geen poppenkast spelen, het is zoals het is. Als we niets zeggen, loopt iedereen met een knoop in zijn maag rond. Daarom hebben we besloten het in de media te gooien.”