Voetbalnieuws. De KNVB heeft het tweede ambtstermijn van Guus Hiddink binnen het jaar beëindigd. De 68-jarige Hiddink nam na het WK voetbal 2014 het roer over van Louis van Gaal, maar sindsdien is het geen moment rustig geweest rondom Oranje.

Onder Guus Hiddink speelde het Nederlands Elftal in totaal tien wedstrijden, waarvan er vijf werden verloren. Zijn laatste laatste interland speelde hij vorige maand tegen Letland. In Riga werd er dankzij doelpunten van Georgino Wijnaldum en Luciano Narsingh met 2-0 gewonnen.

Blind nieuwe bondscoach Oranje

Guus Hiddink zal worden opgevolgd door Danny Blind, die het stokje eigenlijk zou overnemen na afloop van het EK Voetbal 2016 in Frankrijk. Gezien de huidige situatie van Oranje ligt er meteen veel druk op de voormalig trainer van Ajax. Het Nederlands Elftal is namelijk alles behalve zeker van een plaats op het aanstaande Europees Kampioenschap.

Van Praag benoemd tot erevoorzitter UEFA

Michael van PraagMichael van Praag is tijdens een bijeenkomst van het UEFA-bestuur in Praag benoemd tot vice-voorzitter van de UEFA. Ondanks zijn nieuwe rol bij de UEFA blijft Van Praag wel als voorzitter in dienst bij de KNVB.

‘’Ik ben ongelooflijk trots op deze uitverkiezing’’, aldus Van Praag op de KNVB website. ‘’et brengt mij in een nog betere positie om actief te zijn in de belangrijke discussies binnen ons voetbal. Ik kan nu nog meer invloed aanwenden om processen positief te beïnvloeden, welke leiden tot meer betrouwbaarheid, meer transparantie, meer eerlijkheid, meer sportiviteit in onze sport en in de bestuurslagen van onze sport.’’

Ook de KNVB is verheugd met de benoeming van Van Praag. Directeur Bert van Oostveen vertelde het volgende: ‘’Wij zijn blij omdat deze benoeming bevestigt dat het Nederlandse voetbal ook op dit niveau meedoet. En dat we daar meedoen, is goed voor ons Nederlandse voetbal. Wat wij wensen en vinden is het waard gehoord te worden op alle niveaus binnen onze sport. Wij wensen Michael veel succes in zijn nieuwe functie.’’