Gouden Bal 2014. Het is weer begin januari, en elk jaar wordt dan de Gouden Bal uitgereikt. De prijs gaat naar de beste voetballer van het afgelopen jaar. De drie kandidaten zijn dit jaar Messi, Ronaldo en Manuel Neuer. De keeper van Bayern München zit voor de eerste keer bij de beste drie voetballers van de wereld. Vorig jaar was het de Portugees Cristiano Ronaldo die de prijs won. Messi won hem ook al eerder. De Gouden Bal wordt ook wel de Ballon d’Or genoemd. Vandaag zijn de drie spelers te gast in het Zwitserse Zurich, waar de prijs dit jaar wordt uitgereikt.

Top seizoen voor Messi, Ronaldo en Neuer

Messi, Ronaldo en Neuer speelden alle drie een topseizoen. Ronaldo won de Champions League, Neuer werd kampioen en Lionel Messi speelde de WK 2014 finale met Argentinië tegen het Duitsland van Neuer. Messi was persoonlijk het minst in vorm. Het wonderkind van FC Barcelona maakte in het begin van het seizoen een tamme indruk. Hij leek niet 100% fit, en toch scoorde hij aan de lopende band. Gisteravond maakte hij er zelfs nog een in de kraker tegen Atletico Madrid. Die wedstrijd wonnen de Catalanen met 3-1 en komen zo dichterbij koploper Real Madrid. Messi’s eeuwige concurrent, Ronaldo van Real Madrid, deed het beduidend nóg beter in 2014. Ongelofelijke gemiddelden en veel gebroken records vatten het seizoen van de Portugees goed samen. Hij benutte in de Champions League-finale tegen Atletico Madrid een penalty. En zoals zo vaak was hij dit seizoen belangrijk voor Real Madrid. De koninklijken zijn non-stop afhankelijk van Ronaldo, zo blijkt uit de cijfers en statistieken.

Maradona tipt Neuer als winnaar Gouden Bal 2014

Manuel Neuer is na lange tijd weer een keeper die bij de beste drie van de wereld hoort. De beste doelman van 2014 staat bekend om zijn meevoetballende capaciteiten en zijn levensbelangrijke reddingen voor de regerend Duits kampioen. Maar wie de grote favoriet voor de Gouden Bal is, is nog niet helemaal duidelijk. Vooral Ronaldo en Neuer lijken het uit te gaan maken. Argentijns voetballegende Diego Maradona tipt de Duitser zelfs als de grote favoriet. Hij is groot fan van de keeper, zo zei hij zelf. Vandaag zal dus uitwijzen wie dit jaar de bokaal in ontvangst mag nemen.

Vanaf 18.15 Nederlandse tijd is de uitreiking van de Gouden Bal 2014 te zien op Eurosport.