EK Vrouwen 2017. Vandaag, zaterdag 22 juli, zijn er weer twee matches op het EK Vrouwenvoetbal dat in Nederland wordt gehouden. Om 18:00 uur gaat IJsland tegen Zwitserland spelen in Doetinchem. Om 20:45 uur speelt Frankrijk tegen Oostenrijk in Utrecht.

Vrijdag boekte Duitsland een 2-1 overwinning op Italië en raapte Zweden ook drie punten op door de 2-0 zege op Rusland. Het gevolg is dat de Italiaanse dames uitgeschakeld zijn. Duitsland en Zweden hebben vier punten, Rusland drie. Dinsdag wordt groep B afgerond.

Frankrijk – Oostenrijk EK Vrouwen

In groep C ontmoeten de twee landen elkaar die al drie punten in de tas hebben. De Franse dames zijn een van de grootste favorieten voor de titel. De drie andere ploegen in deze groep, Oostenrijk, IJsland en Zwitserland dus, ontlopen elkaar in theorie weinig. Ze staan allemaal tussen de 17 en 24 op de FIFA-ranking en hebben alle drie nog nooit iets bereikt op het EK. Sterker nog, Zwitserland en Oostenrijk debuteren. IJsland reikte in 2013 tot de kwartfinales en is er voor de derde keer bij.

Frankrijk is in het vrouwenvoetbal sterk in opkomst en gezien de groepsindeling zou je drie vlotte zeges voor Les Bleues verwachten. Maar zo werkt het natuurlijk niet in de sport en de match tegen IJsland maakte dat duidelijk. Het werd slechts 1-0 door late penalty. Maar waar Frankrijk behoorlijk robuust domineerde, daar had Oostenrijk tegen Zwitserland (1-0) juist geen grip op de wedstrijd en werden de drie punten met kunst- en vliegwerk binnengesleept.

Voorspellen winnaar EK Vrouwenvoetbal

Bij het voorspellen van voetbalwedstrijden is het belangrijker nog dan de score, om de onderliggende krachtsverhoudingen te bekijken. En dan lijkt de kans groot dat Frankrijk in de komende confrontaties wat meer van zijn kansen zal benutten dan tegen de IJslandse dames lukte, terwijl Oostenrijk niet er in zal blijven slagen om weer de nul te houden. Daarvoor is het controlerende vermogen van ‘Das Team’ te gering.

Frankrijk won de twee vorige ontmoetingen met Oostenrijk beide met 3-1 (thuis en uit). Dat waren duels om WK-kwalificatie, drie jaar terug. Frankrijk staat voor winst op 1.24, gelijkspel op 5.25 en winst Oostenrijk noteert 11.00. Tip: We verwachten dat Frankrijk met minstens twee goals verschil wint. De 1.5 goal handicap op Frankrijk noteert 1.83 bij bookmaker Mr Green.