Wil Frank de Boer volgend seizoen aan de slag bij Tottenham Hotspur, dan zal hij snel moeten toeslaan. Steeds meer trainers komen in beeld bij de Engelse subtopper.

De afgelopen jaren zei De Boer telkens dat hij blij is bij Ajax, dat hij nog niet denkt aan een buitenlandse werkgever, dat hij sowieso niet midden in een seizoen vertrekt en dat hij graag met jeugdspelers werkt. Inmiddels is De Boer viermaal op rij landskampioen geworden met Ajax en lukte het geen enkele keer om te overwinteren in de Champions League. Het is tijd om de lat hoger te leggen.

Johan Cruijff wil dat Frank de Boer blijft

Johan Cruijff adviseert De Boer om nog bij de Amsterdamse club te blijven. “Ik denk dat hij voorlopig nog niet klaar is bij Ajax. Hij is heel belangrijk voor Ajax. Als spelers verkocht moesten worden, hoorde je hem nooit klagen. Hij verplaatste zich in de gedachtegang van de speler.” Na drie seizoenen verkopen is het voor De Boer alleen maar aantrekkelijker om aan boord te stappen bij een club die wel kan inkopen.

Tottenham Hotspurs wenst geheimhouding

Naar verluidt heeft Tottenham Hotspurs bij Marc Overmars, technisch directeur bij Ajax, geinformeerd naar de details over het contract van De Boer. De huidige coach van de spurs, Tim Sherwoord, moest dat via de media vernemen en was “not amused”. Dat verlaagt de lust van Tottenham om verder in gesprek te treden met De Boer.

Pochettino, Martinez, Mihajlovic, Moyes

Andere kandidaten zijn Mauricio Pochettino (Southampton), Roberto Martinez (Everton) en Sinisa Mihajlovic (Sampdoria). Ook David Moyes, onlangs ontslagen bij Manchester United, aast op een nieuwe kans.