Alfred Finnbogason baalt van de wisselvallige prestaties van zijn ploeg SC Heerenveen. Volgens hem gaat het mis tegen de ‘kleinere clubs’. Toch hoopt de IJslander nog goede resultaten te halen in de wedstrijden die nog volgen.

“Het is heel teleurstellend dat we weer geen thuisduel wonnen. Je kunt alleen maar de conclusie trekken dat we nog niet evenwichtig zijn. Zelfs in een wedstrijd is er een gigantisch contrast zichtbaar in ons spel. Die wisselvalligheid breekt ons op”, vertelde Finnbogason tegen Voetbal International.

“We verliezen van Willem II en laten vier punten liggen tegen VVV-Venlo, dat zegt voldoende. We zijn veel bezig met het voetballende gedeelte, met het vroeg druk zetten en opjagen van de tegenstander. Helaas leidt dat in de wedstrijden waarin we het spel moeten maken niet tot het gewenste resultaat.”

De spits denkt toch dat ze de komende twee wedstrijden, ADO Den Haag(uit) en FC Twente(thuis), verrassend uit de kast zullen komen. “Bij ons is helemaal niets te voorspellen. Hopelijk kunnen we de komende twee weken verrassen en succesvol afrekenen met de wisselvalligheid”, aldus Finnbogason.