KNVB bekerfinale Feyenoord – FC Utrecht. Zondag 24 april om 18:00 uur speelt Feyenoord thuis in De Kuip tegen FC Utrecht. Het is de finale van de KNVB Beker, een prijs die de Rotterdammers elf keer bij mochten zetten in de vitrine. Utrecht staat op drie titels.

Voor Feyenoord kan het seizoen toch nog een hoopgevend einde krijgen. Voor de winterstop leefde er in de harten van Feyenoorders nog hoop op de landstitel. In het begin van 2016 werd die illusie al snel aan gruzelementen geslagen door een schier oneindige reeks nederlagen. De ploeg van Gio van Bronckhorst heeft zich herpakt en heeft plek drie stevig in handen, maar dat is toch wel het minimum dat van de Stadionclub wordt verwacht. Bovendien is de achterstand op Ajax en PSV kolossaal.

FC Utrecht staat vijfde in de Eredivisie en heeft nog een reëel uitzicht op de vierde plaats. De domstedelingen bereikten de bekerfinale door overwinningen op onder meer FC Groningen en PSV, naast drie amateurverenigingen. Feyenoord kende een lastiger pad, want onderweg troffen ze louter eredivisionisten, waaronder PEC Zwolle, Ajax en AZ.

Onrust bij Feyenoord

Van Bronckhorst werd tijdens de persconferenties eerder in de week aan de tand gevoeld over de positie van de directie. Naar verluidt gaan algemeen directeur Eric Gudde en technisch directeur Martin van Geel vertrekken. Uiteraard heeft Gio er totaal geen trek in om over die zaken te praten, daar is hij immers niet voor verantwoordelijk. Ook werd weer eens geïnformeerd naar de rol van Dick Advocaat, die op de achtergrond bij het team en de trainer betrokken is als adviseur. “De komst van Dick heeft wel rust gebracht en de aandacht verlegd”, is alles wat Van Bronckhorst er over kwijt wilde.

Sebastien Haller topscorer KNVB Beker

FC Utrecht stapelt de afgelopen weken de puntjes aardig op. In de vorige zes speelronden van de competitie werden twaalf punten gepakt, mede door de goaltjes van de Fransman Sebastien Haller. Met vijf doelpunten is hij momenteel topscorer van de bekercompetitie, terwijl hij in de Eredivisie op zeventien treffers staat. Er is een kansje dat hij ook komend seizoen te bewonderen valt in de Galgenwaard en een eventuele KNVB Beker winst zal zijn gevoelens voor de club vast versterken.
Feyenoord won vier van de laatste zes ontmoetingen met FC Utrecht en verloor er eentje. Ook thuis was dat het geval, en die zes recente confrontaties in De Kuip leidden tot een totaal doelsaldo van 11-7.