Vanavond om 18:45 uur ontvangt FC Groningen in stadion Euroborg het Arnhemse Vitesse. Groningen staat tiende in de eredivisie, Vitesse derde.

Vitesse wordt belaagd door Feyenoord en PSV

Vitesse heeft een achterstand van zeven punten op koploper Ajax. Met nog slechts zes speelronden te gaan, zit een jump naar de eerste plaats en dus het kampioenschap er vermoedelijk niet meer in. Anderzijds kan het team van Peter Bosz nog wel tuimelen, want Feyenoord en PSV hijgen in de nek van Vitesse.

Het heeft er de schijn van dat het seizoen iets te lang duurt voor Vitesse. Eerder in het seizoen werd een reeks neergezet van twaalf duels zonder nederlaag. In de laatste zeven potjes werd echter driemaal verloren.

Groningen hapert na de winterstop

Groningen heeft slechts één van de vorige zes duels gewonnen. Het doelsaldo in die zes partijen is negatief: min drie. Trainer Erwin van Looi mist Stefano Magnasco, Tom Hiariej, Hilal Ben Moussa, Michael de Leeuw en Yoëll van Nieff. “Het betekent dat twee spelers van de B-kern voor het eerst hun opwachting zullen maken bij de achttien. Angelo Cijntje uit Veendam en Arjen Hagenauw”, zegt Van Looi.

Peter Bosz improviseert

Ook Bosz moet improviseren, want aanvaller Renato Ibarra en verdediger Jan-Arie van der Heijden ontbreken door een schorsing. “Het was wel even puzzelen en we hebben de nodige discussies gehad. Buiten de twee geschorsten is iedereen fit en daarnaast hebben we een aantal opties voor deze posities. Wij zijn er al wel uit”, zegt de trainer. Vermoedelijk posteert hij middenvelder Marko Vejinovic in de verdediging en schuift Valeri Qazaishvil door.