FC Groningen heeft in de eigen Euroborg weten te winnen van RKC. Het was een opmerkelijk duel, er werd drie keer gescoord en drie keer door een strafschop. Genero Zeefuik kon er twee benutten voor de Groningers en Robert Braber een voor RKC.

RKC probeerde aan te vallen in het eerste deel van de wedstrijd. In de 24e minuut kon Braber vanaf elf meter raak schieten, nadat Kees Kwakman hands maakte in het eigen zestien meter gebied. Even later gebeurde hetzelfde aan de andere kant, nu maakte Henrico Drost hands. Zeefuik twijfelde niet en schoot de bal langs doelman Arjan van Dijk.

Na rust werd FC Groningen beter. Rasmus Lindgren schoot een vrij trap onderkant lat raak, maar volgens scheidsrechter Pieter Vink was de bal niet achter de lijn geweest. Guy Ramos werd in het veld gebracht, maar hij bracht niet veel goeds met zich mee.

Na 25 in het veld te hebben gestaan trok hij Michael de Leeuw onderuit, in de eigen zestien, en kreeg hij de rode kaart te zien. Weer was het Zeefuik die het vanaf elf meter mocht proberen en weer schoot hij raak. Hiermee bepaalde hij de einduitslag van de wedstrijd.

FC Groningen had dit seizoen pas twee van de tien thuiswedstrijden gewonnen, maar wist nu de supporters weer te laten juichen. RKC heeft al meerdere wedstrijden niet kunnen winnen en zet een negatieve reeks neer.