Yassine El Ghanassy was verrast dat hij in het thuisduel tegen VVV-Venlo in de basis mocht beginnen. De aanvaller zegt dat hij nog niet helemaal fit is en geen wedstrijdritme geeft, maar Marco Van Basten stelde hem toch op.

“Vergeet niet dat ik in september voor de laatste keer een officiële wedstrijd heb gespeeld. Geef me de tijd, vraag ik de supporters en de pers. Na drie wedstrijden mag men mij beoordelen”, vertelde El Ghanassy tegen de Leeuwarder Courant.

“Ik vind het natuurlijk mooi dat de trainer mij het vertrouwen geeft, maar het is natuurlijk wel snel. Ik ben hier pas ruim een week en je moet concluderen dat ik geen wedstrijdritme heb. Niet dat ik geblesseerd ben, maar ik ben niet honderd procent fit.”

De 22-jarige Belg weet dat hij nog te zwaar is en moet afvallen. “Maar ja, dat krijg je als je bijna zes maanden alleen maar traint. Het was uitzichtloos bij West Bromwich Albion, ik voelde me net een robot. Trainen zonder perspectief op een wedstrijd. Dan is dit natuurlijk beter”, aldus El Ghanassy.