EK vrouwen 2017. Woensdag wordt de eerste speelronde van de groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen afgerond.

Spanje speelt om 18:00 uur tegen Portugal in Doetinchem en vanaf 20:45 uur neemt Engeland het te Utrecht op tegen Schotland.

Burenruzie Oostenrijk – Zwitserland en Frankrijk moeite met IJsland

Ook dinsdag stond er een burenruzie op het programma. Oostenrijk nam het op tegen buurland Zwitserland en won met 1-0. Na vijftien minuten bleek de beslissing te vallen toen Nina Burger vlak voor het strafschopgebied werd aangespeeld, de bal een stukje liet doorrollen en vanaf een meter of tien met rechts de bal knap laag in de rechterhoek moffelde.

Later op de dag geraakte Frankrijk met moeite langs IJsland. Pas vlak voor tijd kwam er een penalty aan te pas. Eugénie Le Sommer pakte het kadootje gretig uit: 1-0.

EK Vrouweren: Engeland – Schotland

De Engelse dames glunderen nog van het WK 2015, toen ze in de halve finale sneuvelden maar zeer dichtbij een finaleplek waren. In tegenstelling tot eerdere jaren bestaat de selectie nu volledig uit dames die fulltime voetballen. De Lionesses zitten zo ruim in het spelersmateriaal dat spits Eni Aluko van Chelsea thuis kon worden gelaten.

Schotland debuteert op een eindronde maar doordat drie belangrijke speelsters door blessures absent zijn is de vreugde daarover wat gedempt. Bovendien bestaat deze selectie juist niet uit voltijdse profs en er was recent een conflict tussen de internationals en de Schotse bond over de randvoorwaarden.

Opnieuw flinke opdoffer voor Schotland?

Dit lijkt een ongelijke strijd te worden. Engeland treedt aan met sterspelers als Fran Kirby en Ellen White, Schotland heeft in het afgelopen jaar opdoffers gekregen als 0-5 tegen België en 0-7 tegen Oranje. De ervaren keeper Gemma Fay, die al over de 200 caps heeft, zal hopen dat ze nu wat minder vaak de bal uit het net hoeft te halen. Zij, verdediger Ifeoma Dieke en spits Jane Ross (Manchester City) vormen de ruggengraat van Schotland.

Voorspellingen EK Vrouwenvoetbal 2017/h4>

Wedden op voetbal? Spanje is de grote favoriet @1.07 in duel met Portugal @23.00, gelijkspel staat zelfs op 9.50.

Engeland noteert @1.26, gelijkspel staat op @5.40 en Schotland op @9.00. We tippen dat Schotland niet scoort op @1.71. Als exacte uitslag zijn 2-0 op @6.10 en 3-0 op @7.50 interessant.