Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van WEURO 2017. Vandaag valt de beslissing in groep B. Duitsland speelt een belangrijk duel met Rusland.

Vanavond weet Oranje de tegenstander in de kwartfinale, zaterdag op De Vijverberg. En dat kan zomaar regerend Europees en Olympisch kampioen Duitsland zijn. Want de vrouwelijke Mannschaft, winnaar van de laatste zes EK’s, draait nog niet zo lekker op dit toernooi. Na een teleurstellende 0-0 tegen Zweden volgde een krappe 2-1 zege op Italië.

Duitsland mist schwung op WEURO 2017

Om de kwartfinales EK Vrouwen te bereiken, heeft de ploeg van bondscoach en oud-international Steffi Jones genoeg aan een gelijkspel tegen Rusland. Duitsland en Zweden staan op vier punten, Rusland op drie.

Rusland heeft wel een gevaarlijke ploeg met onder meer de ervaren Elena Morozova, die al trefzeker was tegen Italië. Bij Duitsland hopen ze op een paar bevliegingen van levende legende Anja Mittag, al goed voor 156 interlands en 50 goals.

Zweden bijna in kwartfinales EK Vrouwen

Na twee wedstrijden in groep B staat Zweden bovenaan, op doelsaldo boven Duitsland. Daarom moet het wel heel gek lopen, wil Zweden zich niet plaatsen voor de kwartfinales van het EK Vrouwenvoetbal. Een gelijkspel tegen het al uitgeschakelde Italië volstaat, en anders zou Zweden met een aantal goals verschil moeten verliezen.

Voor de Oranje Leeuwinnen zou het fijn zijn als Zweden geen groepswinnaar wordt, want dan ontloopt Oranje topfavoriet Duitsland tot aan een mogelijke finale.

Voorspellingen voetbal

Info weddenschappen. Duitsland is nog geen geoliede machine, maar natuurlijk wel favoriet tegen Rusland bij bookmaker Mr Green. Duitsland krijgt odds van 1.06 op winst, Rusland 23.00.

In het andere duel staat Zweden op 1.32 om te winnen, Italië op 9.00. En als we even spieken naar de odds voor de EK-titel, staat Oranje op 9.00, nog een stukje achter Duitsland met 3.50.

EK Vrouwen 2017 Nederland

Ondanks twee zeges op rij was het Nederlands Elftal gisteren nog niet zeker van de kwartfinales. Tegen debutant België was een gelijkspel genoeg, maar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman wilde natuurlijk meer dan dat in het Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Opvallend was wel dat Wiegman aanvoerder Mandy van den Berg had gepasseerd voor het duel. “Of ik om uitleg heb gevraagd? Uiteraard is er een gesprek geweest met de bondscoach, maar daar wil ik me niet over uitlaten. Dat is iets tussen ons. Ik ben er voor het team en dat is het belangrijkste.”

Lieke Martens redt Oranje

Zonder Van den Berg ging het Oranje weer net zo af als de eerste twee duels, met Noorwegen en Denemarken. De Leeuwinnen hadden het overwicht en vertaalden dat in een zege met één goal verschil. Dit keer werd het niet 1-0, maar 2-1. Sherida Spitse schoot Oranje na krap een half uur vanaf de penaltystip naar 1-0.

België vocht zich na rust terug tot 1-1 na een foutje van keepster Sari van Veenendaal. Maar een kwartier voor tijd schoot Lieke Martens – via een Belgische verdedigster – Oranje toch naar de zege: 2-1. Doordat Denemarken met 1-0 van Noorwegen won, volgen zij Oranje naar de kwartfinales.