EK Vrouwen 2017. Vandaag, dinsdag 18 juli, gaat het EK vrouwenvoetbal in Nederland verder met Oostenrijk tegen Zwitserland vanaf 18:00 uur, gevolgd door Frankrijk tegen IJsland om 20:45 uur.

Maandag troffen Duitsland en Zweden elkaar in Breda en de verrassende uitkomst was 0-0. Dat is zeer onverwachts, want de Duitse dames rollen normaliter iedereen op met grote cijfers. Daarvoor had Rusland de Italiaanse dames met 2-1 weggezet. Elena Danilova en Elena Morozova hadden al binnen het half uur 2-0 op de borden gezet en vlak voor tijd maakte Ilaria Mauro in een niet zo drukbezette Kuip de 2-1.

EK Vrouwen: Frankrijk – IJsland

Het Franse vrouwenelftal, oftewel Les Bleues, is de grootste stijger van de afgelopen jaren. Momenteel staat Frankrijk derde op de FIFA ranking, terwijl het land dit decennium begon als nummer tien. In 2015 schopten de Franse vrouwen het tot de kwartfinale van het WK voetbal, hun beste prestatie ooit. Op het EK Vrouwen was die fase al twee keer achtereen het eindstation en ook op de Zomerspelen eindigde het avontuur bij de laatste acht.

Dat zijn dus een hoop kwartfinales na elkaar. Les Bleues lijkt klaar om door te stoten naar de echte eindfase van een eindronde. De oefenfase is voorbij, de opbouw is afgerond: deze generatie wil prijzen pakken. In de kwalificatiegroep werd dat al duidelijk. Alle acht duels werden met gemak gewonnen en het totale doelsaldo was 27 tegen nul. Dat zijn cijfers die normaliter alleen door de Duitse ploeg worden gerealiseerd.

Frankrijk kampioen vrouwenvoetbal

De speelstijl van Frankrijk is gebaseerd op balbezit en de in de spits worden twee, soms zelfs drie pionnen geplaatst. Zo’n tactiek pas je alleen toe als je barst van het vertrouwen en verwacht je wil op te kunnen leggen.

En dat vertrouwen is ergens op gebaseerd, want de kern van Frankrijk bestaat uit het clubteam van Lyon, dat de Champions League veroverde. Captain Wendie Renard geldt als een der beste verdedigers ter wereld; aanvallers Marie-Laure Delie (PSG) and Eugénie Le Sommer (Lyon) hebben samen al dik 120 internationale goals gemaakt.

Voorspelling EK Vrouwenvoetbal 2017

Het IJslandse team is de evenknie van de herenploeg die vorig jaar zo verraste op het EK voetbal. Het draait bij “Stelpurnar Okkar” (onze meiden) om compacte linies, hechtheid en gedoseerd uitbreken. Dit is de derde deelname op rij voor IJsland, dat vier jaar terug de kwartfinale bereikte. De ster is Sara Bjork Gunnarsdottir, die als middenvelder bij Wolfsburg de Duitse dubbel won.

Wedden op voetbal? Frankrijk noteert 1.15 op winst, gelijkspel 6.75 en winst IJsland 14.00. We verwachten dat Frankrijk het goal schoon houdt maar niet al te veel scoort. Onder de 3,5 goals op 1.42 lijkt waarschijnlijk. Geen grote winst valt daarmee te behalen, maar stop je die 1.42 in een multi bet met winst van Zwitserland (1.79) vandaag dan stijgen de odds naar 2.54. En dat is wel interessant! Zet een tientje in bij Mr Green en je pakt dik €25!

De exacte uitslagen 1-0 @6.75 en 2-0 @5.25 zijn overigens ook zeker te overwegen.