EK Vrouwenvoetbal 2017. We zijn bijna toe aan de kwartfinales op WEURO 2017. Frankrijk zit erin, net als Oostenrijk. Vandaag strijden Spanje en Portugal om een laatste ticket achter Engeland.

Zaterdag 29 juli worden de eerste kwartfinales van het EK Vrouwen gespeeld. Nederland – Zweden staat om 18.00 uur op het programma en Duitsland – Denemarken wordt om 20.45 uur gespeeld.

EK Vrouwen: Portugal – Engeland

Frankrijk is als nummer 2 geëindigd in groep C en weet daardoor al 99% zeker de tegenstander in de kwartfinales. Want Engeland staat bovenaan in groep D met zes punten, voor Spanje en Portugal op drie. Engeland is officieel nog niet zeker van de kwartfinales, maar kan alleen eruit vliegen als Spanje en Portugal een verschil in doelsaldo van respectievelijk acht en negen goals goedmaken. Dat verschil kwam vooral door de 6-0 zege van Engeland op Schotland in het eerste duel.

Engeland speelt vanavond tegen Portugal en zal dus vooral voor het zelfvertrouwen een derde zege willen boeken. Een ander belangrijk punt voor Engeland is het beschermen van spits Jodie Taylor. Voorspellen winnaar EK Vrouwenvoetbal goksites GettyZij scoorde een hattrick tegen Schotland en was ook trefzeker tegen Spanje. Engelands tegenstander Portugal heeft nog alles om voor te spelen, dus het is de vraag of bondscoach Mark Sampson zijn topspits laat staan voor dit duel.

Schotland – Spanje

Engeland tegen Portugal wordt gespeeld in Tilburg, het andere duel op het EK Vrouwen programma vandaag wordt een paar provincies verderop, in Deventer, afgewerkt. Maar bij Schotland tegen Spanje zullen ze de tussenstand in Tilburg goed in de gaten houden. Door het verschil van één goal in doelsaldo, is het aan Spanje om een beter resultaat neer te zetten dan Portugal. Wat dat betreft is Schotland de perfecte tegenstander, het ‘kleintje’ van de groep. Schotland heeft alleen nog een puur theoretische kans op de EK Vrouwen kwartfinales.

Spanje zal het liefst zoveel mogelijk scoren, om maar zeker te zijn van de kwartfinales. Bondscoach Jorge Vilda moet dan hopen op aanvalsters Jennifer Hermoso en Amanda Sampedro, allebei trefzeker in de 2-0 tegen Portugal. Maar ook samen goed voor slechts 26 interlandgoals. Wat dat betreft is het afwachten of Vilda gelijk had in het thuislaten van het ervaren spitsenduo Sonia Bermúdez/Verónica Boquete, goed voor respectievelijk 34 en 38 interlandgoals.

Voorspellen EK Vrouwenvoetbal

Voor bookmaker Mr Green zijn de kwartfinalisten uit groep D zo goed als zeker. Engeland krijgt 1.19 op winst tegen Portugal, Spanje noteert 1.14 op een zege tegen Schotland.
Tip: plaats een combi weddenschap voor een veel hogere quotering. Wij verwachten geen goals van Schotland, maar denken wel dat Portugal zal scoren. Combineer de beide teams scoren weddenschap (‘nee’ voor Schotland – Spanje en ‘ja’ voor Portugal – Engeland) en je pakt 3.50 voor iedere euro die je inzet!
.
Zaterdag speelt Nederland al zijn kwartfinale tegen Zweden.De Oranje Leeuwinnen zijn licht favoriet met 2.30 op winst, tegen 3.00 voor Zweden. Lees: wedden op voetbal.

EK Vrouwen 2017: naar de kwartfinales

De spanning was gisteren om te snijden in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. In groep C streden Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland om twee tickets voor de kwartfinales EK Vrouwenvoetbal. Omdat Oostenrijk al snel op weg was naar winst tegen IJsland (uiteindelijk 3-0), ging het om het duel in Breda. Zwitserland moest winnen om de kwartfinales, terwijl voor Frankrijk een gelijkspel genoeg was voor een plek bij de laatste acht.

Zwitserland kreeg hulp van Frankrijk, omdat de Franse verdediger Eve Perisset al na 17 minuten rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Tot overmaat van ramp voor Frankrijk scoorde Zwitserland twee minuten later de 1-0 via Ana-Maria Crnogorcevic. Tot een kwartier voor tijd bleef die voorsprong – en dus de kwartfinale – voor Zwitserland staan. Camille Abily redde Frankrijk, nummer 3 van de wereld, uiteindelijk met een rake vrije trap: 1-1.