Bas Dost, spits bij Heerenveen, lijkt de aangewezen kandidaat te zijn voor de spitspositie bij Ajax. Nadat Luis Suárez gisteren voor 26,5 miljoen euro vertrok naar Liverpool FC, is Ajax de onderhandelingen begonnen met enkele Nederlandse clubs over een nieuwe aanvaller.

Bas Dost lijkt de voornaamste kandidaat te zijn om deze positie in te nemen. Er is inmiddels contact geweest tussen Heerenveen en Ajax. Het enige obstakel is nog de vraagprijs: Ajax is bereid 4 miljoen euro te bieden, terwijl Heerenveen 6 miljoen verlangt te ontvangen. Deze hoge vraagprijs is opmerkelijk, aangezien Dost dit seizoen nog niet wist te overtuigen bij Heerenveen, in tegenstelling tot het voorgaande seizoen bij Heracles. Toch lijkt Dost nu eindelijk naar Ajax te kunnen gaan, de spits is ontevreden bij Heerenveen en heeft aangegeven graag voor Ajax te willen spelen.

„Als we nog een vervanger halen, betalen we de prijs die de speler waard is. We gaan dus niet mee in de gekte. En met Mounir El Hamdaoui en Dario Cvitanich hebben we al twee geweldige spitsen in huis”, aldus Rik van den Boog in De Telegraaf. Mochten de onderhandelingen toch afgebroken worden, dan lijken Gudjohnsen en Van Wolfswinkel prominente kandidaten voor een overgang naar Ajax.

Van den Boog gaf eerder aan dat er alleen een nieuwe linksback kon worden aangetrokken bij een transfer van Luis Suárez. Hij geeft nu echter aan dat op die positie niet de prioriteit ligt.