Een groepje dolblije spelers van Real Madrid bestormde zaterdagavond de persconferentie van coach Carlos Ancelotti.

Ontsnapping Real Madrid tegen Atletico Madrid

Eerder op de avond stond Real Madrid, op jacht naar de tiende overwinning in het belangrijkste Europese clubtoernooi, met nog slechts twee minuten te spelen met 0-1 achter tegen Atletico Madrid. Net op tijd maakte Sergio Ramos de 1-1 en in de tweede helft van de verlenging werd het vermoeide Atleti over de knie gelegd: 4-1.

Ancelotti is een bedaarde kerel en wilde rustig met de pers praten over de wonderlijke ontknoping van de finale. Zijn spelers dachten daar anders over. Terwijl Ancelotti in het Italiaans ratelde, steeg iets buiten de persruimte een gebulder op. Ancelotti draaide zijn hoofd verschikt de kant uit waar het geluid vandaan kwam. Waren er ordeverstoorders, demonstranten, actievoerders?

Nee, het waren zijn eigen Galacticos. Zodra Ancelotti besefte dat de deugnieten het niet konden laten om zijn serieuze perspraatje te komen verpesten, trok hij een vaderlijke grimas. Om vijf seconden later, omringd door feestvierende spelers, zijn hand in het ritme van het overwinningslied op tafel te slaan. Als bewijs dat voetbal niet een sport is voor echte mannen, maar voor jochies. Het houdt je jong van hart.