De straten zijn Oranje gekleurd, voetbalsupporters worden zenuwachtig; het EK is begonnen. We weten allemaal dat er niets zo onvoorspelbaar is als voetbal. Toch doet Soccer4u een poging. Elke dag zullen we een prognose loslaten op de te spelen EK-duels. Dit doen we in de rubriek ‘De Glazen Bal’.

Warming Up
We zijn gevorderd tot de halve finales. De eerste is vanavond; Duitsland – Turkije. De Duitsers wisten in de groepsfase niet te overtuigen en werden tweede in de poule. Duitsland toonde echter haar klasse in de kwartfinale tegen Portugal. De Portugezen werden met 3-2 de deur gewezen en liggen uit het toernooi.

Turkije is dé verrassing van dit EK. Zonder erg goed te spelen hebben de Turken zich bij de laatste vier geschaard. In de groepsfase schakelde het in extremis Tsjechië uit. In de kwartfinale deed Turkije dat nog eens dunnetjes over. In de blessuretijd van de verlenging maakten ze gelijk om daarna na strafschoppen Kroatië uit te schakelen.

Prognose
Duitsland heeft een degelijk team, dat bij vlagen zelfs ‘on-Duits’ mooi voetbal kan spelen. We zagen dat op het WK 2006 en in de kwartfinale van dit EK tegen Portugal. Vooral Schweinsteiger en Ballack blonken uit in dat duel; met motor Frings in hun rug is het lekker voetballen. Vanavond zullen zij het weer gaan doen voor Die Mannschaft.

Duitsland zal het spel maken en de wedstrijd onder controle hebben. De Turken komen er slechts sporadisch uit, maar zullen hoop houden op een ‘Duitse ontknoping’, zoals ze die al meerdere keren beleefden dit toernooi. Vanavond zal de stunt echter uitblijven en kunnen alle ’toeterturken’ binnen blijven.