Frank de Boer vertelde, na het gelijke spel tegen Roda JC, dat hij zijn supporters opvallend stil en rustig vond. Hij vond het jammer, want dit werkte niet in het voordeel van de spelers.

“De supporters waren ons niet heel behulpzaam. Ik weet niet wat er was, maar ze waren heel rustig. Jammer dat dat gebeurde”, vertelde de Boer tegen De Telegraaf. Naar verluid protesteerde de fans tegen uitgedeelde stadionverboden.

Over de wedstrijd had De Boer ook wat te zeggen. “We hebben er alles aan gedaan. Negentien van de twintig keer win je dit soort wedstrijden. Roda heeft het met kunst – en vliegwerk overleefd. Het is heel lastig om er doorheen te komen. Het lukte steeds net niet.”

“Iedere wedstrijd geef je wel een of twee kansen weg. Helaas kwamen we nu op achterstand. We hebben het hele duel gedomineerd, maar het zat ook niet echt mee. Zonde, want we begonnen zo goed. Ik heb ons dit seizoen nog niet zo goed zien spelen als in het eerste kwartier.”

De trainer was uiteindelijk wel tevreden over zijn spelers. “Ik heb ze zelfs een compliment gegeven dat ze er in zijn blijven geloven. Natuurlijk was het schot af en toe niet goed en af en toe mocht de aanname ook wel beter. Maar soms heb je van die wedstrijden. Dan mag de bal er echt niet in”, aldus De Boer.