Frank de Boer denkt dat zijn ploeg Ajax in het thuisduel tegen Steaua Boekarest de favoriet is. Toch vindt hij het moeilijk om de sterkte in te schatten van de tegenstander, dit vertelde hij woensdag op een persconferentie.

“Ik heb wel een paar wedstrijden van Steaua van voor de winterstop bekeken. We hebben ook iemand naar hun oefenwedstrijden in Turkije gestuurd. Het is een heel aardig elftal, er zitten mooie voetballers bij. Ze zijn koploper in de Roemeense competitie met tien punten voorsprong. Dat zegt genoeg.”

“Normaal gesproken spelen ze 4-3-3 met een grote spits. Aan de linkerkant hebben ze een hele goede speler die de eerste wedstrijd geschorst is. Het middenveld ziet er ook vrij goed uit moet ik zeggen”, wist De Boer over zijn tegenstander te zeggen.

De Roemeense competitie hervat pas over een week. “Of dat een voordeel is moeten we afwachten. Normaal gesproken lijkt het me niet ideaal voor een ploeg. Ik weet niet hoe we hun sterkte in moeten schatten. Maar ik denk dat we in ons eigen stadion in ieder geval favoriet zijn. Dan kunnen we na de wedstrijd kijken wie er favoriet is voor de return”, aldus De Boer.