David Luiz van Chelsea verhuist waarschijnlijk voor circa 60 miljoen Euro naar Paris Saint-Germain. De 27-jarige krullenbol wordt daarmee de duurste verdediger ooit.

Luiz gaat met Brazilië naar WK Voetbal

Luiz is opgenomen in de selectie van Brazilië voor het WK Voetbal in eigen land. Dat leverde hem zelfs een felicitatie op van Maria Sharapova via haar account op Twitter. De Russische tennisster poseerde met het geelgroene shirt van Brazilië, maar vermoedelijk heeft ze geen flauw benul wie Luiz is en werd ze aangezet tot de aanprijzing door de gemeenschappelijke sponsor van beide atleten.

Luiz: Doei PSG

Vorig jaar trachtte FC Barcelona de defensieve kracht weg te lokken bij Chelsea. Het bod van ruim 40 miljoen Euro was volgens de Londense club niet voldoende. Nu lijkt de nummer drie van de afgelopen Premier League wel toe te happen. Luiz heeft inmiddels ook zijn Twitter aangezwengeld en schrijft: “Bedankt Chelsea voor ons partnerschap, ik ben dankbaar voor alles! Allez Paris.”

De transfermarkt heropent op 10 juni en PSG, de afgelopen twee jaar de kampioen van Frankrijk, verwacht dat tegen die tijd de onderhandelingen te hebben afgerond. In januari 2011 kwam de Braziliaan over van Benfica met een prijskaartje van 25 miljoen euro om zijn kicksen. Inmiddels heeft hij 143 keer gespeeld in het shirt van “the Blues”.

De vijf duurste verdedigers

Tot het moment dat de overgang officieel wordt bekrachtigd, zijn dit de vijf duurste verdedigers in de geschiedenis van het voetbal.

5 Marquinhos, van AS Roma naar Paris Saint-Germain in 2013 voor dik 30 miljoen euro. In oktober 2013 debuteerde de Braziliaan voor zijn land, maar bij PSG moest hij meestal Thiago Silva en Alex voor zich dulden.

4 Rio Ferdinand van Leeds naar Manchester United in 2002 voor circa 35 miljoen euro. Het bedrag liep daarna door de activering van diverse clausules nog verder op. Ferdinand zou Man United twaalf jaar trouw blijven. Hij neemt deze zomer afscheid van de Red Devils met zes kampioenschappen en één Champions League op zak.

3 Dani Alves van Sevilla naar Barcelona in 2008 voor 36 miljoen euro. De rechtsbak is misschien net zo vaak op de helft van de tegenstander te vinden als vlak voor zijn eigen keeper, maar formeel gezien geldt hij als verdediger. Hij won met Barca twee keer de Primera Division en twee keer de Champions League.

2 Lilian Thuram van Parma naar Juventus in 2001 voor ruim 40 miljoen euro. De Fransman kwam samen over met teamgenoot Gianluigi Buffon. Samen wonnen ze met Frankrijk het WK 1998 en EK 2000. Ze zetten de winnende reeks voort met twee eindzeges in de Serie A op rij. In 2006 stapte Thuram over naar Barcelona.

1 Thiago Silva van AC Milan naar Paris Saint-Germain in 2012 voor ruim 44 miljoen euro. Alweer duikt PSG op in dit overzicht en alweer is er een Braziliaan in het spel. Silva is de captain van de Goddelijke Kanaries.