In de finale van de Spaanse beker was Lionel Messi wederom onzichtbaar. Zijn club FC Barcelona verloor met 1-2 van Real Madrid. Toch wist Cristiano Ronaldo de Agentijn na afloop te vinden. De Portugees gaf zijn kleine kwelgeest zelfs een omhelzing.

Cristiano Ronaldo is geblesseerd

Ronaldo zat vanwege een blessure met een kek petje in de dug out. Misschien fluisterde hij iets in Messi`s oor zoals: “Mooi potje he? Jammer dat we allebei niet mee konden doen.” Messi was namelijk voor de derde wedstrijd op rij mat en kwam amper aan de bal. Niet toevallig verloor Barcelona die drie wedstrijden tegen Atletico Madrid, Granada en Real Madrid. De Catalaanse club ziet in één week tijd de Champions League, de Primera Division en de Copa del Rey uit het zicht verdwijnen.

Lionel Messi deed weinig

Woensdagavond kwam Barcelona tot vier “shots on target”, accurate doelpogingen. Normaliter neemt Messi meer dan de helft daarvan voor zijn rekening. In de bekerfinale bleef hij op nul staan. Van de tien kansenscheppende passes die spelers van Barca aan elkaar gaven, kwamen er eveneens nul van zijn kicksen af. Hoeveel luchtduels won Messi? Nul. Hoeveel keer raakte hij de bal aan. Oke, niet nul keer, maar zijn totaal van 67 is erg weinig, want Messi hoort de spil te zijn van zo ongeveer elke aanval. Dani Alves had 126 touches.

Messing in Action

De Engelse kranten vatten de lamlendige avond van Messi samen in een woordgrapje: niet “Missing in action” (vermist) maar “Messing in action”.