Coppa Italia: Fiorentina – Juventus. Er is al jarenlang kritiek op de Serie A en al het voetbal wat uit Italië komt. Het spel zou te verdedigend zijn en de competitie is eigenlijk al een hele periode niet meer spannend omdat Juventus er met kop en schouders bovenuit steekt in de hoogste afdeling van het Italiaanse voetbal.

Bekijk hier de live stream van de Coppa Italia wedstrijd Fiorentina – Juventus.

In de Coppa Italia is het dit jaar echter een ander verhaal. Juventus reikte weliswaar tot de halve finale, maar verloor daarin de eerste wedstrijd van twee tegen Fiorentina, nota bene in eigen huis. Vandaag is het tijd voor de return.

Vertrek van Cuadrado pakt goed uit

En uit winnen bij Fiorentina zal geen gemakkelijke klus gaan worden voor Juventus. De Oude Dame steekt dan misschien in een uitstekend vorm maar Fiorentina is momenteel de revelatie van 2015. Sterspeler Juan Cuadrado verruilde in de winter zijn sterrenstatus in Florence voor de bank van Chelsea en bracht daarmee flink wat geld in het laatje voor Fiorentina. Met datzelfde geld zag Fiorentina de mogelijkheid om Salah van Chelsea te huren en ook de transfer van Diamanti te bewerkstelligen. Tel daar de terugkeer van Mario Gomez en het geweldige spel van Borja Valero bij op en je komt tot de conclusie dat Fiorentina vrijwel onverslaanbaar is. Kijk maar naar de statistieken. In de laatste negentien wedstrijden werd er slechts een keer verloren. Daarmee behaalde Fiorentina naast een plek in de halve finale van de Coppa Italia een plek bij de laatste acht in de Europa League en nestelde het zich in de top 4 van Italia. En met de 1-2 overwinning in Turijn van een maand terug, lijkt de finale van de Coppa binnen handbereik.

Juventus voor triple?

Voor Juventus is de Coppa Italia slechts een van de prijzen die het jaarlijks kan pakken. De titel lijkt al bijna binnen waardoor de Italianen zich kunnen focussen op de Champions League, een podium waar het de afgelopen jaren slechts tamelijk anoniem aanwezig was. Dit jaar rekende het echter al af met Borussia Dortmund en de loting is ook niet onaangenaam. In de volgende ronde treft De Oude Dame namelijk AS Monaco. Toch zal Juventus zich niet neerleggen bij een uitschakeling in het bekertoernooi. Wie weet valt de prestatie van Inter van enkele jaren terug te evenaren en kan het voor de triple gaan? Dan zal het vanavond wel eerst moeten winnen van het stugge Fiorentina, in Florence. Let vanavond vooral op Morata, de Spaanse spits moet het vaak doen met invalbeurten en bekerwedstrijden maar mag trots zijn op zijn doelpuntenmoyenne.

De Coppa Italia wedstrijd Juventus – Fiorentina begint vanavond om 20.45 uur en is hier live te volgen.