Jupiler Pro League Play-offs. Speelronde 8 in de Play-Offs I van België staat vanmiddag en vanavond op het programma. In de strijd om de Belgische landstitel zijn er nog drie teams actief: AA Gent, RSC Anderlecht en Club Brugge.

Club Brugge had lange tijd de beste papieren voor het eerste kampioenschap sinds 2005, maar de rollen zijn inmiddels anders verdeeld. Het verrassend presterende AA Gent voert trots de ranglijst aan in de Jupiler Pro League. De voorsprong op Anderlecht en Brugge bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan twee punten en dus kan puntenverlies vanmiddag tégen Brugge dodelijk zijn. Anderlecht zou dit weekend dus wel eens de lachende derde kunnen worden, want een van haar twee concurrenten zal dus sowieso punten laten liggen.

Anderlecht is terug in de titelrace

De paars-witten zijn weer helemaal terug in de titelrace, nadat er vorige week overtuigend met 3-1 werd gewonnen van Brugge. Het vertrouwen in Brussel is groot en plotseling lijkt de roemruchte club weer de beste papieren te hebben om het kampioenschap in de wacht te slepen. Anderlecht wacht vanavond om 18:00 uur een thuiswedstrijd met Standard Luik, dat door de wisselvallige resultaten inmiddels is afgezakt naar de vierde plaats en met een achterstand van zeven punten op Gent geen rol van betekenis meer speelt in de titelstrijd. De andere wedstrijd die vandaag op het programma staat gaat tussen Sporting Charleroi en Kortrijk, de onderste twee ploegen in de Play-Off I.

Club Brugge – AA Gent Jupiler Pro League

Dit weekend zijn de ogen dus vooral gericht op de kraker Club Brugge – AA Gent, maar toch wordt er stiekem ook al een beetje vooruit gekeken. Mochten de verschillen tussen de drie titelkandidaten namelijk zo klein blijven, dan zal de beslissing vermoedelijk pas vallen op de laatste speelronde. Saillant genoeg neemt Anderlecht het dan in eigen huis op tegen Gent en in dat geval lonkt er dus een zinderende apotheose. Eén ding is zeker: in België is de spanning op dit moment in ieder geval een stuk groter dan in Nederland, waar alleen nog een beslissing over wie er derde wordt moet vallen.

Programma Jupiler Pro Play-offs

14:30 Club Brugge – AA Gent
18:00 RSC Anderlecht – Standard Luik