De negentienjarige Ajacied Ricardo Kishna wordt begeerd door Chelsea, koploper in de Engelse Premier League. De aanvaller heeft pas in vier eredivisiewedstrijden gespeeld maar maakte daarin kennelijk een onuitwisbare indruk bij de scouts.

Zaakwaarnemer Kishna schermt ook met Juventus

Hoe serieus de interesse is en of Chelsea een transfer voorbereid, is nog onbekend. Wellicht wordt de interesse van Chelsea wat opgeklopt door de zaakwaarnemer van Kishna, om meer aandacht op zijn pupil te vestigen. Zulke tactieken zijn namelijk wel besteed aan zaakwaarnemer Mino Raiola. Hij claimt dat hij rond de jaarwisseling al gesprekken heeft gevoerd met Juventus, de kampioen van Italië.

Chelsea zou Kishna kunnen uitlenen aan Ajax

Voor Ajax hoeft een eventuele verkoop niet te betekenen dat Kishna meteen vertrekt. Chelsea heeft namelijk al vaker jonge spelers aangekocht, om ze direct weer uit te lenen aan de verkopende club. Via zo`n constructie zou Kishna ook volgend jaar, weliswaar onder contract bij Chelsea, nog in de Amsterdam Arena te bewonderen zijn.

Ricardo Kishna is zelfverzekerd

Eind februari maakte Kishna zijn debuut in het eerste van Ajax. Normaliter willen talenten niet vergeleken worden met grote sterren. Kishna lag echter niet wakker van de vergelijking met Robin van Persie. “Een goede vergelijking. Ik kan op links, rechts en in de spits uit de voeten. Ben vaardig en doelgericht”, zei hij.

Ook Alfons Groenendijk, trainer van Jong Ajax dat uitkomt in de Jupiler League, raakte geïmponeerd door de tiener. “Die jongen heeft iets. Iets ongrijpbaars, onaantastbaars, iets wat je slechts sporadisch bij een speler ziet: de echte, pure klasse,”zegt Groenendijk bewonderend. “Zijn balbehandeling, zijn snelheid en vooral zijn aanname; echt van een uitzonderlijk niveau.”

Zaakwaarnemer vergelijkt Kishna met Zlatan

En Raiola gooit er nog een schepje bovenop. Volgens hem is Kishna nu al verder dan Zlatan Ibrahimovic was als negentienjarige. “Zlatan Ibrahimovic leerde pas werken toen hij bij Juventus in aanraking kwam met Pavel Nedved. Ricardo heeft de juiste mentaliteit nu al.”