Woensdagavond om 20.45 uur ontvangt Borussia Dortmund het Russische Zenit St Petersburg. De Duitsers wonnen de heenwedstrijd met 2-4 en staan daardoor op de drempel van de kwart finale in de Champions League.

Borussia Dortmund zonder Marco Reus

Dortmund, vorig jaar tweede in de Duitse Bundesliga, moet Marco Reus missen. De 24-jarige middenvelder miste reeds de twee vorige duels in de Bundesliga. Ook het trio Sven Bender, Jakub Blaszczykowski en Ilkay Guendogan zal niet in actie komen. Het goede nieuws is dat spits Robert Lewandowski afgelopen weekend terugkeerde en ook speelklaar is voor deze partij.

Zenit misschien zonder Ansaldi en Arshavin

Bij Zenit zijn verdediger Cristian Ansaldi en aanvaller Andrei Arshavin licht geblesseerd. Hun deelname is dubieus. Het is bij Zenit een komen en gaan van trainers. Sergey Semak is pas begonnen aan zijn klus als interimtrainer na het ontslag van Luciano Spelleti. Ondertussen wist de Russische club de Portugese trainer Andre-Villas Boas aan te trekken. Hij gaat vanaf donderdag aan de slag.

Jurgen Klopp neemt geen risico

Jurgen Klopp, trainer van Borussia Dortmund, spreekt over de te volgen strijdwijze. “We gaan geen risico`s nemen. We hebben al ons doel bereikt door in de knock-out fase te staan. Vanaf nu is elke extra ronde een bonus.” Zulke voorzichtige praatjes komen er niet altijd uit de mond van Klopp. Afgelopen weekend, toen Borussia verloor van Borussia Moenchengladbach, werd Klopp naar de tribunes gestuurd. Ook kreeg hij een boete opgelegd van 10.000 euro. In totaal heeft hij al een kleine 60.000 euro aan boetes verzameld.

Betere statistieken voor Borussia Dortmund

Dortmund kan betere statistieken in de Champions League overleggen dan Zenit. De Duitsers maakten al vijftien goals, Zenit zeven. Wel kregen de Russen er meer tegen: dertien tegenover acht voor Borussia. Tot slot krijgt de thuisploeg gemiddeld negen doelpogingen tegen per CL-duel te verwerken en Zenit maar liefst 16.