Diego Simeone, trainer van Atletico Madrid, spreekt zich uit voor een opmerkelijke switch. De Argentijn vindt het oke als zijn spits Diego Costa naar Chelsea gaat, terwijl de Spaanse aanvaller Fernando Torres dan de omgekeerde weg bewandelt.

Simeone steunt keus van Diego Costa

Simeone vindt het niet meer dan vanzelfsprekend dat een grote club als Chelsea interesse heeft in Costa. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan scoorde immers al 26 keer in de Primera Division. “Hij kiest wat het best is voor zijn toekomst”, zegt Simeone. “Chelsea heeft voldoende kapitaal om hem aan te trekken. Hun aanvaller Samuel Eto’o wordt ook een dagje ouder. Als hij naar Londen wil verkassen dan steun ik hem”.

Loopbaan Fernando Torres begon bij Atletico

De carriere van Fernando Torres, international van Spanje, begon bij Atletico Madrid. Bij Chelsea schittert hij zelden. Hij kwam over van Liverpool. Critici menen dat hij bol staat van de stress, aangezien er een heftig prijskaartje aan zijn tenen hing van dik 51 miljoen Pond. Volgens Simeone zou Torres graag terugkeren naar de veilige boezem van Atletico.

“Fernando zit altijd in onze gedachten. Ik heb contact met hem en hij is blij met het succes dat Atletico dit seizoen heeft. Natuurlijk wil hij weer uitkomen voor de club waar hij opgroeide.”

Doelman Thibaut Courtois speelt tegen Chelsea

In de halve finale van de Champions League zullen Atletico Madrid en Chelsea het tegen elkaar opnemen. Doelman Thibaut Courtois van Atletico is geleend van Chelsea. Simeone is de discussies over de inzetbaarheid van de Belg een beetje zat. “Ik twijfel er niet over: hij staat bij ons onder de lat. Ook hij twijfelt niet, het is hier geen kwestie. Een andere vraag is waar hij volgend jaar speelt. Dat is wel onzeker.”