AS Roma – Juventus. Voor AS Roma wacht vanavond de laatste kans om nog enigszins mee te strijden om de eerste landstitel sinds 2001. De Romeinen moeten in eigen huis winnen van Juventus om het gat te verkleinen tot zes punten.

In de Italiaanse hoofdstad denken ze nog altijd met weemoed terug aan het succeseizoen van veertien jaar geleden. Met spelers als Marco Delvecchio, Damiano Tomassi, Vincenzo Montella (nu Fiorentina-coach), Gabriel Batistuta en Walter Samuel beschikte Roma destijds over een ijzersterke formatie. Fabio Capello was als trainer de grote kapitein die het schip aanstuurde. Eén van die spelers die meedeelde in het succes draagt nog altijd het rood-geel: Francesco Totti. De absolute vedette van Roma gelooft erin dat zijn ploeg vanavond kan terugkeren in de titelstrijd.

Terugkeren in titelrace Serie A

“Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste weg weer kunnen inslaan in de competitie en terug in de titelrace kunnen keren. Mensen denken dat het al voorbij is, maar dat is niet zo”, liet de aanvoerder zondag weten op de persconferentie. “Wij bereiden ons goed voor, net zoals we dat hebben gedaan voor de wedstrijd tegen Feyenoord. We hebben al lange tijd geen geweldig resultaat meer geboekt in Olimpico, dus het zou mooi zijn als we de fans weer kunnen laten juichen.” Totti verwijst daarmee naar de povere resultaten die Roma de laatste weken boekt in de competitie.

AS Roma – Juventus

De ploeg van coach Luis Enrique speelde de laatste drie competitiewedstrijden gelijk, waardoor het gat met Juventus plotseling veel groter werd. De doordeweekse overwinning bij Feyenoord was dan ook een welkome opsteker, want de Europa League lijkt vooralsnog de enige manier om het seizoen succesvol af te sluiten. Dat tegenstander Juventus in het nieuwe kalenderjaar nog geen enkele wedstrijd verloren heeft, stemt de Romeinen namelijk niet gerust. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri verloor haar laatste competitiewedstrijd op 29 oktober (!) van het vorige jaar en bleef sindsdien ongeslagen. Ook maakte de Oude Dame nog altijd een goede kans om door te stromen naar de kwartfinales van de Champions League, nadat doordeweeks Borussia Dortmund in eigen huis met 2-1 werd verslagen.

De wedstrijd AS Roma – Juventus begint om 20.45 uur.