Diverse Engelse media rapporteren dat Arsenal bezig is met het strikken van Feyenoorder Daryl Janmaat. De 24-jarige international van Oranje heeft bij Feyenoord een contract met een looptijd tot medio 2015. De besprekingen over verlenging daarvan zijn voorlopig mislukt.

Feyenoord en Janmaat komen er niet uit

De rechtsback en de directie van de Rotterdamse club kwamen, in de woorden van technisch directeur Martin van Geel, “tot de conclusie dat ze er met elkaar niet uit zijn gekomen”. Afgelopen weekend speelde Feyenoord uit tegen PSV (0-2) en verzamelden diverse scouts zich op de tribunes om onder meer Janmaat te volgen. Het is de vraag of ze onder de indruk waren van Janmaat en ook Stefan de Vrij, die eveneens open staat voor een buitenlands avontuur. PSV was te zwak om de verdedigers stevig te testen.

Feyenoord kan de inkomsten van een eventuele transfer uitstekend gebruiken. Als Arsenal een paar miljoen op tafel legt is de club plotsklaps uit de schulden. Toch hoeft Janmaat wat Van Geel betreft niet per se te vertrekken. Hij is bereid om ook na het seizoen nog in gesprek te treden met de Zuid-Hollander.

Wenger ziet Janmaat als vervanger van Sagna

De Engelse krant Metro schrijft: “Arsene Wenger van Arsenal volgt Janmaat al maanden en ziet hem als mogelijke vervanger van Bacary Sagna. De verdediger, die deze zomer voor het Nederlands elftal speelt op het WK, maakt er geen geheim van graag in Engeland te spelen. Aangezien het contract nog één jaar geldig is, zal Arsenal niet heel diep in de buidel hoeven te tasten. Eerst taxeerde Feyenoord hem op 7 miljoen Pond, maar gezien het aflopende contract, zal de prijs nu zijn gezakt naar ongeveer de helft daarvan.”