Wat voetballers zich allemaal laten welgevallen voor wat sponsordollar$. Kledingfabrikant Adidas vroeg Arjen Robben, Dani Alves, Diego Costa en Lukas Podoloski om te poseren met een rode, bloederige klomp vlees in hun handen. Een koeienhart. Een paar spelers hebben de foto op hun Twitteraccount gezet met de tekst “Ik geef mijn hart voor mijn land”. Kennelijk heeft Arjen Robben een koeienhart. Niet zo gek eigenlijk voor een Groninger.

Dierenactivisten zijn ontzet

Het duurde niet lang voordat dierenactivisten zich op de koeienharten stortten als aasgieren op een..ja, ook op een koeienhart. De Duitse lobbygroup Vier Poten vond de keus voor een biefstukje ook merkwaardig.

Een woordvoerder redeneert: “Podolski zegt dat hij zijn hart zou geven, maar wat we op de foto zien, dat is niet zijn hart he? Het was het hart van een onschuldig dier. Het zal wel een pr stunt zijn maar het slaat de plank finaal mis. Het is al ellendig genoeg dat dieren worden geslacht voor menselijke consumptie. Nu wordt ook nog hun hart uit de borstkas gerukt, nog druipend van het bloed, in een poging om promotie te maken voor sportartikelen. Is dat nou echt de beste manier om dat te doen?”

Lukas Podolski geeft alles

Podolski, die met Duitsland present is op het WK Voetbal, heeft zichzelf verdedigd. “Ik vind het niet walgelijk. Het is een symbolische manier van laten zien dat ik mijn hart zou geven in onze strijd om het Wereldkampioenschap. We gaan alles geven.”

Het koeienhart van Arjen Robben

adidas-heart-ad