ADO Den Haag heeft de ongeslagen reeks van NAC in 2013 verbroken. De Hagenezen versloegen zaterdagavond de ploeg uit Breda, nadat die een groot deel van de tweede helft met tien man stonden.

De eerste helft was voor ADO. Ze kregen veel kansen en waren ook de betere. Danny Holla en Mike van Duinen kregen de eerste serieuze kansen, maar wisten deze niet te benutten. Beide ploegen gingen uiteindelijk rusten met een 0-0 stand.

ADO opende vlak na rust de score. De bal kwam uit de kluts bij Charlton Vicento die vervolgens de bal in het doel van Jelle ten Rouwelaar schoot. Nadat Jens Janse in de 65e minuut zijn tweede gele kaart kreeg leek het gedaan te zijn. Drie minuten later maakte Tjaronn Chery de tweede voor zijn ploeg. Hij schoot de bal in de verre hoek na een steekpass van Kevin Jansen.

Toch werd het de laatste zeven minuten nog spannend. Rick ten Voorde kopte raak en zorgde hiermee voor de aansluiting. Elson Hooi kon nog de gelijkmaker binnen schieten, maar Gino Coutinho liet goed keeperswerk zien en hield deze bal.

NAC verliest hiermee de ongeslagen status die ze hadden opgebouwd in 2013. Na drie eredivisie wedstrijden te hebben gewonnen was de ploeg van trainer Maurice Steijn ze te sterk af. ADO stijgt hiermee naar het linkerrijtje op de achtste plek.