De Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic van Paris Saint-Germain is een grote liefhebber van zijn doelpunten. Hij vult zijn vrije uurtjes met koekeloeren op YouTube. Wat hij daar dan intikt? Zoekterm Zlatan, natuurlijk.

Zlatan scoort steeds mooier

De 32-jarige superspits scoort al jarenlang aan de lopende band. Maar vooral in de laatste achttien maanden verbaast hij het publiek met hoogstandjes en onverwachte vondsten. Soms lijkt het alsof simpelweg een intikkertje produceren te min is voor de Zweedse international. Drie hoogtepunten van de afgelopen anderhalf jaar zijn de omhaal van lange afstand in de interland tegen Engeland, de vierklapper tegen Anderlecht in de Champions League en de doeltreffende hakbal tegen Bastia.

Zlatan gaat online

“Ik ben verwend, ik heb zoveel uitmuntende goals gescoord”, aldus de bescheiden Zweed. “Zodra ik met pensioen ben zullen diverse goals van mij nog rondzwerven op internet. Ik zal ze bekijken en tegen mezelf zeggen dat ze verbazingwekkend zijn. Ik zal mezelf afvragen hoe ik het flikte om zulke prachtgoals te maken. Eigenlijk weet ik dat niet. Het gebeurt gewoon, ik train er niet op, het is instinct.”

De aanvaller heeft wel een idee hoe hij zijn natuurlijke instinct kan boetseren en stimuleren. “Als jongetje deed ik aan vechtsporten, waaronder tae-kwando. Nu beoefen ik dat nog steeds, maar minder intensief dan vroeger. Soms krijg ik de vraag of dat me heeft geholpen met flexibel worden. Het zou kunnen.”

Zlatan zegels

De Zweedse postdienst lanceerde eerder deze week een velletje postzegels met afbeeldingen van Zlatan. De voetballer kan zichzelf dus niet alleen op YouTube “liken” maar ook zichzelf likken.