Olympique Marseille – PSG. De interlandweek zit er weer op en dus kan men ook in Frankrijk weer de focus leggen op de seizoensontknoping. De competitie hervat zondag direct met een kraker. Paris Saint-Germain gaat op bezoek bij Olympique Marseille.

Olympique Marseille – PSG

Lang liep PSG achter de feiten aan, maar acht wedstrijden voor het einde is de ploeg van trainer Laurenc Blanc er dan toch in geslaagd om de koppositie te grijpen. De voorsprong van de hoofdstedelingen op Olympique Lyon en Marseille bedraagt momenteel respectievelijk één punt en twee punten. Zondag gaat de sterrenformatie op bezoek bij laatstgenoemde tegenstander. De belangen zijn dus enorm.

Natuurlijk hoopt PSG vandaag weer op bevliegingen van Zlatan Ibrahimovic, de man waar alles om draait in Parijs. De Zweedse ster is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws en niet alleen om zijn prestaties op het veld. Ibrahimovic haalde zich recentelijk de woede van vrijwel het hele land op zijn hals, nadat hij kort na de verloren wedstrijd bij Girondins Bordeaux hard uithaalde naar de arbitrage en Frankrijk vervolgens een ‘kloteland’ noemde. Zijn woorden bereikten zelfs de politiek. Ibrahimovic bood later zijn excuses aan, waarmee de kous af was.

Ibrahimovic weer op stoom

De oud-Ajacied lijkt op sportief gebied eindelijk weer de weg omhoog te zijn ingeslagen. Ibrahimovic had lange tijd moeite om het net te vinden, maar in zijn laatste competitiewedstrijd tegen Lorient nam hij de gehele productie van PSG voor zijn rekening in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee op zeventien doelpunten in 21 wedstrijden. Zondag zal hij zich opnieuw van zijn beste kant moeten laten zien, wanneer Marseille in het Velodrome de tegenstander is. PSG mag in ieder geval niet verliezen, om de directe concurrent zodoende op twee punten achterstand te houden.

Toch kan ook een gelijkspel desastreuze gevolgen hebben, want Lyon kan in dat geval weer de koppositie grijpen in de Ligue 1. De ploeg komt zaterdag al in actie. Lyon brengt een bezoek aan Guingamp, dat dit seizoen nog uitkwam in de Europa League en te boek staat als een lastige opponent. Eén ding is in ieder geval duidelijk: de ontknoping in Frankrijk belooft spannender te worden dan ooit.

De wedstrijd Olympique Marseille – PSG begint vanavond om 21:00 uur.