Olympique Lyon – PSG. Een derde opeenvolgende landstitel is voor Paris Saint-Germain dit seizoen zeker niet vanzelfsprekend. Het sterrenensemble van trainer Laurent Blanc heeft serieuze concurrentie van onder meer Olympique Lyon, waarbij het vanavond op bezoek gaat.

Bekijk hier de live stream van de wedstrijd Olympique Lyon – PSG.

Olympique Lyon – PSG

Met sterren als Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani en natuurlijk Zlatan Ibrahimovic werd er verwacht dat PSG zich ook dit seizoen tot beste van Frankrijk zou kronen. Die kans is natuurlijk nog steeds aanwezig, maar momenteel moet de ploeg twee teams boven zich laten. Olympique Marseille heeft net als PSG 47 punten uit 23 duels, maar staat tweede omdat het een beter doelsaldo heeft. Lyon, de tegenstander van vanavond voor PSG, voert met twee punten meer zelfs de ranglijst aan in de Franse Ligue 1.

Lyon wil Paris Saint-Germain van de troon duwen

Het duel in het Stade Gerland is voor PSG dan ook van groot belang. Een nederlaag zou namelijk betekenen dat Lyon, en daarmee titelprolongatie, langzaam uit het zicht raakt. De hoofdstedelingen kunnen het cruciale duel met vertrouwen tegemoet zien, want de laatste zes officiële duels werden allemaal gewonnen. Wat wel opvalt is dat PSG de laatste tijd moeizaam tot scoren komt. In de laatste drie wedstrijden werd het net telkens maar eenmaal getroffen. Ook sterspeler Ibrahimovic komt wat moeilijker tot zijn doelpunten. De Zweed wist in de hele maand januari slechts één keer te scoren.

Het zelfvertrouwen van Ibrahimovic is er in ieder geval niet minder op geworden. Na de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Lille OSC (0-1 winst) leidde hij zijn ploeggenoten langs de aanwezige media, terwijl hij zijn collega’s hardop beval niet te praten met de journalisten. “Follow me, follow me. Nobody talk, Zlatan is the boss!”, klonk het in de mixed-zone. Een week eerder baarde Ibrahimovic ook al opzien toen hij tijdens een wedstrijd weigerde te luisteren naar een scheidsrechter, die wilde dat de spits naar hem toe zou komen. Uiteindelijk besloot de arbiter zelf maar naar de eigenwijze Ibrahimovic toe te lopen om hem van repliek te dienen. Benieuwd of de oud-Ajacied ook vanavond tegen Lyon weer de hoofdrol opeist.

De wedstrijd Olympique Lyon – PSG begint om 21:00 uur.