Marseille – Lyon. Kan de hegemonie van Paris Saint-Germain in Frankrijk na twee jaar eindelijk verbroken worden? Olympique Lyon en Olympique Marseille zijn meer dan ooit een serieuze concurrent voor de steenrijke hoofdstedelingen en treffen elkaar vanavond in het Stade Velodrome.

Bekijk hier de live stream van de wedstrijd Marseille – Lyon.

Met nog tien competitiewedstrijden is de spanning in de Franse titelrace om te snijden. Niet het PSG van Zlatan Ibrahimovic voert momenteel de ranglijst aan in de Ligue 1, maar Lyon. De voorsprong van de withemden is echter maar één punt, terwijl nummer drie Marseille vier punten minder heeft. De wedstrijd van vanavond is voor beide teams dan ook van immens belang, terwijl ook PSG met bovengemiddelde interesse naar de clash zal kijken. Verliest Marseille, dan lijkt die ploeg in ieder geval afgehaakt voor de landstitel. En dat terwijl de ploeg van coach Didier Deschamps lange tijd de status van koploper genoot.

Lacazette in vorm, Marseille – Lyon

Door de wisselvallige resultaten van de laatste tijd heeft l’OM echter terrein prijs moeten geven aan Lyon en PSG. Gelijke spelen tegen laagvliegers worden afgewisseld met ruime overwinningen, zoals bijvoorbeeld de eclatante 1-6 zege bij Toulouse van afgelopen week. Ook Lyon boekte vorige week een indrukwekkende zege. De ploeg van coach Hubert Fournier haalde stevig uit bij Montpellier (1-5) en werkte zodoende aan het doelsaldo. Natuurlijk ontbrak Alexandre Lacazette niet op het scoreformulier. De spits, dit seizoen al goed voor 23 doelpunten in 25 wedstrijden voor Lyon, scoorde tweemaal en blijft daardoor voorlopig topscorer van Frankrijk.

Marseille – Lyon

Voor PSG zou vanavond een gelijkspel tussen de twee kemphanen het meest gunstig zijn. De hoofdstedelingen komen vanmiddag eerst zelf in actie bij Girondins Bordeaux. Vraag is wel of de ploeg van coach Laurent Blanc de beladen wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen heeft zitten, want het Champions League-duel tegen Chelsea had een verlenging nodig om een beslissing te forceren. Gelukkig voor PSG pakte die extra tijd goed uit. Met de uiteindelijke 2-2 gaat de steenrijke club naar de kwartfinales van de Champions League. Voor PSG zijn er dit seizoen met het miljoenenbal, de landstitel en de twee Franse bekers meegerekend nog vier prijzen te winnen.

De wedstrijd Marseille – Lyon begint vanavond om 21.00 uur en is hier live te bekijken.